BELEDİYE BAŞKANI EVREN DİNÇER; “HALKIMIZIN DAHA SAĞLIKLI İÇME SUYUNA KAVUŞMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

BELEDİYE BAŞKANI EVREN DİNÇER;

“HALKIMIZIN DAHA SAĞLIKLI İÇME SUYUNA KAVUŞMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Belediye Başkanı Evren Dinçer’in hassasiyetle üzerinde durduğu konuların arasında yer alan asbestli borularının değişimi Zafer Mahallesinde devam ediyor. Başkan Dinçer, her yıl belirlenen program doğrultusunda çalışarak “Halkımızın daha sağlıklı içme suyuna kavuşturacağız” dedi.

Belediye Başkanı Evren Dinçer’in göreve başlamasıyla birlikte öncelik verdiği projeler arasında yer alan asbest boru değişimi son günlerde hız kazandı. Katıldığı toplantılarda Aksaraylıların daha sağlıklı içme suyuna kavuşması için çalıştıklarını ifade eden Başkan Dinçer, “Şehrimizdeki asbestli içme suyu boruları tamamen değiştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yıl birçok mahallenin içme suyu alt yapısının yenilendiğini sözlerine ekleyen Başkan Dinçer, “Hayata geçirdiğimiz ve vaat ettiğimiz her projede; vatandaşlarımız her şeyin en iyisine layıktır düşüncesiyle hareket ediyoruz.  Geçtiğimiz yıl göreve başlar başlamaz. İçme suyu hatlarında yer alan asbestli boruları, polietilen boruları ile değiştirmeye başladık. Çalışmaya devam ediyoruz.

Biz bir program hazırladık. Her çalışma dönemimizde kısım kısım yenileme yaparak şehrimizi asbestli borulardan kurtaracağız. Çünkü şehrimizin üst yapısı kadar alt yapısını da önemsiyoruz” dedi.

Zafer Mahallesinde asbest boru değişimin sürdüğünü aktaran Başkan Dinçer, “Ekiplerimiz, çalışma başlatılmadan önce asbest boru değişiminin yapıldığı mahallenin alt yapısını inceledi. Herkesin bildiği gibi geçtiğimiz günlerde de yenilenecek içme suyu hatlarının geçiş güzergâhlarına yeni nesil polietilen borular bırakıldı. Boru nakillerini trafik yoğunluğunun olmadığı saatlerde gerçekleştirdik ki trafiği tehlikeye düşürecek olumsuzlukların önüne geçmiş olduk.

Belediyemiz ramazan ayının bu sıcak günlerinde hiç bir çalışmasını aksatmıyor. Zafer Mahallesinde asbestli borular değişiyor” dedi.

Zafer Mahallesinden sonra asbest boruları değişiminin belirlenen program çerçevesinde süreceği bildirildi.