AKSARAY BELEDİYESİ SOSYAL MEDYADAN GELEN TALEBİ KARŞILIKSIZ BIRAKMADI

KARANTİNA GÖREVLİ PERSONELLERE TAHİNLİ PİDE

Aksaray Belediyesi, her ramazan ayında paylaştığı ramazan sofrasını bu yıl tahinli pide ve ramazan pidesi dağıtarak iftar sofrasını şehir halkı ile paylaşıyor.

Geçtiğimiz Ramazan ayında yapılan Mahalle İftar Programlarında her akşam binlerce vatandaşı aynı iftar sofra etrafında buluşturan Aksaray Belediyesi, bu yıl korona virüs salgını nedeniyle Mahalle İftar Programı düzenlemeyince kapı kapı dolaşarak Ramazan pidesi ve tahinli pide dağıtıyor.

Şehirde 7'den 70'e Mahalle mahalle kapı kapı dolaşan belediye ekipleri, son olarak Alime Hatun yurdunda izalasyon da bulunan cezaevi personelinin talebini geri çevirmedi. Belediye görevlileri izolasyon da görevli personellere tahinli pide ulaştırdı. Tahinli pideleri teslim alan görevliler, bu ince davranıştan dolayı Belediye Başkanı Evren Dinçer’e teşekkür ettiler.

Belediye Başkanı Evren Dinçer,  konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede " Ramazan ayının ilk günlerinde şehrimiz genelinde 30 bin tahinli pide dağıtacağımızı söylemiştik. Ancak çok yoğun taleple karşılaştık. Çağrı merkezimiz üzerinden ya da sosyal medya aracılığı ile bizlerden tahinli pide talebinde bulunan vatandaşların isteklerine de cevap verdik. Vermeye devam ediyoruz. Ramazan ayının son haftasına girdiğimiz bugünlerde şehrimizde dağıttığımız tahinli pide sayımızın 40 bin üzerinde olacağını tahmin ediyoruz.