AKSARAY BELEDİYESİ MOBİL HİJYEN ARAÇLARI İLE SOKAKLARDA DEZENFEKTE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Tüm dünyada ve ülkemizde binlerce insanın hayatını kaybetmesine ve binlerce insanın da çeşitli mağduriyetler yaşamasına neden olan Covid19 salgınının Aksaray’da yayılımını önlemek amacı ile çalışmalar yürüten Aksaray Belediyesi sokaklarda mobil hijyen araçları ile dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor.

Salgının Çin’in Vuhan kentinde ilk tespit edilmesi ile birlikte önleyici tedbir çalışmalarına başlayan Belediye ekipleri şehrin birçok noktasında her gün düzenli olarak dezenfekte çalışmaları yapıyor. ‘’Virüs alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir’’ sloganı çalışmalar yürüten Belediye Başkanı Evren Dinçer, belediye ekiplerine özellikle halka açık ve vatandaşların yoğun olarak kullandığı toplu ulaşım araçları, servis araçları, kamu kurumları, camiler, pazar yerleri, otobüs terminali, Aile sağlığı merkezleri, belediye ait hizmet birimler, cadde ve sokaklarda belli periyotlarla dezenfekte edilmesi talimatını vermişti. Belediye Başkanı Evren Dinçer’in talimatları doğrultusunda çalışmalar yürüten ekipler dezenfekte işlemlerini aralıksız sürdürüyor.

Belediye bünyesinde oluşturulan dezenfekte ekibi, iş yerleri dahil pek çok alanda çalışma yürütürken mobil dezenfekte ekibi ise araç üstü ekipmanla şehri dört bir yanına ulaşarak cadde ve sokakları dezenfekte ediyor. Mobil dezenfekte aracından sokaklara sıkılan sıvının, anti alerjik ve insan sağlığına hiçbir zararı olmayan bileşenlerden oluştuğu bildirildi.

Aksaray Belediyesinden yapılan açıklamada, mobil dezenfekte araçlarının günün her saatinde cadde ve sokaklarda dezenfekte işlemini sürdüreceği bilgisi paylaşıldı.