AKSARAY BELEDİYESİ SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İLE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Aksaray Belediyesi korona virüsü önlemleri kapsamında tedbir çalışmalarını sürdürürken, 60 yaş üstü tüm vatandaşların ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarında ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.

Tüm dünyayı tehdit eden ve birçok ülkede binlerce kişinin ölümüne neden olan korona virüsüne karşı Aksaray Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı ile vatandaşların mağdur olamaması için çalışmalar yürütüyor. Aksaray Belediyesi Korona virüsüne karşı kentte yaptığı birçok dezenfekte işlemlerini sürdürürken 60 yaş üstü yaşlı ve kronik hastalıkları bulunan vatandaşların sokağa çıkmadıkları için evlerinde ziyaret ederek içerisinde gıda ve hijyen malzemesi olan paketleri veriyor.

Aksaray Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü bünyesinden kurulan ekip, kentte tek tek kapı kapı dolaşarak 60 yaş üstü ve kronik hastalığı olan tüm vatandaşlara yardım paketi vererek onlarla sohbet ediyor.

Yapılan bu çalışmaları değerlendiren Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, korona virüsü ile etkin bir mücadele yürüttüklerini belirterek, " Tüm dünyada ve ülkemizde olduğu gibi şehrimizde de korona virüsü ile mücadelede birtakım tedbirler alınmakta. Aksaray Belediyesi olarak bizde bu virüs tehdidi ile ilk karşılaştığımız andan itibaren tüm önleyici tedbirleri almaya başladık. Bu kapsamda öncelikli olarak şehrimizin muhtelif yerlerini, toplu taşıma araçlarından servis araçlarına, şehrimizin kamuya açık kullanım alanlarına kadar her alanda dezenfekte ve ilaçlama faaliyetlerine hızlı bir şekilde başladık. Şehir genelinde başlattığımız dezenfekte çalışmalarına ara vermeden devam ediyoruz. Bu süreçte halkımızı bilinçlendirmek gerçekten çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu sebeple Bilinçlendirme broşürleri bastırıp zabıtamız marifeti ile vatandaşlarımıza, halkımıza sağlık bakanlığımızın bu 14 kuralını anlatmaya çalıştık. Halen de arkadaşlarımız bu çalışmanın içerisinde. Tabii ki fırsatçılığa mahal vermemek adına da zabıta ekibimizden bir tim kurduk. Onlarda gelen şikayetler doğrultusunda ilgili esnaf arkadaşlarımızla denetimleri gerçekleştiriyorlar. Bu kritik süreçte risk grubunda olan 60 yaş üzerindeki tüm yaşlılarımıza ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımıza gıda ve hijyen malzemesi yardımlarımızı sürdürüyoruz. Hep birlikte dayanışma içerisinde bu süreci atlatmayı ümit ediyorum.’’ dedi.