ANADOLU MEKTEBİ ÖĞRENCİLERİ MUSTAFA KUTLU’YU ANLATTI

Aksaray’da 7 yıldır çeşitli öğrenci grupları ile kültürel çalışmalar düzenleyen Anadolu Mektebi okuma grubu “ Hikâyemizin Yarım Asırlık Yerli Sesi”  konulu panelde Yazar Mustafa Kutlu’yu anlatıldı.

Aksaray Kültür Merkezi ve 7 okulda düzenlenen 8 ayrı panele Vali Ali Mantı, AK Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkan Vekili Cem Elibol, Tarım eski Bakanı ve Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü, Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Milli Eğitim Müdürü H. Ömer Kartal, İl Kültür Turizm Müdürü Mustafa Doğan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Mustafa Kutlu okumalarına katılan 120 öğrenci ve çok sayıda davetli katıldı.

Panelde, edebiyatımızda büyük bir yer edinmiş yazarlarımızdan Mustafa Kutlu’nun eserlerini okuyan Anadolu Mektebi Projesine dahil 40 panelist, kendi düşünce pencerelerinden Mustafa Kutlu’yu anlattı.

Panelin açılış konuşmasını yapan eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü, Mustafa Kutlu’nun eserlerini okuyan öğrencilerin bu büyük yazarımızla ilgili birikimlerini, 8 ayrı panelde edebiyatseverlere aktaracaklarını söyledi.

Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü, 2016’da ismini Anadolu Mektebi olarak belirledikleri bu harekette hedeflerinin; “Gençlerin kendilerini erken tanımaları, Anlamaları, Özgüven kazanmaları, Kendilerine en uygun yükseköğretim alanını belirlemeleri, Kültürel yönden kendilerini yetiştirmeleri, Çevresine ve kendilerine faydalı olmaları” gibi gayelerin yanı sıra,   “Çalışkan ve doğru sözlü olmak, Büyük bir ideale sahip olmak, Aile bağlarını güçlendirmek, Hayatta kimseye zarar vermemek”  gibi temel erdemleri kazandırmak olduğunu ifade etti.

Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesinin verdiği destek ile düzenlenen panel, edebiyatseverler tarafından ilgi ile takip edildi.