AKSARAY BELEDİYESİ YAYA ÖNCELİĞİNE FARKINDALIK OLUŞTURUYOR

TRAFİKTE ÖNCELİK YAYALARIN

İçişleri Bakanlığı, ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ sloganıyla 2019 yılını Yaya Öncelikli trafik yılı ilan ederek, ülke genelinde farkındalık oluşturmuştu. Aksaray Belediyesi, trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla Necip Fazıl Kısakürek Caddesinde yaya çizgilerinde yenileme çalışması başlattı.

Aksaray Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, yayaların trafikte daha rahat ve güvenli bir ulaşım sağlayabilmeleri için şehir içi yol ve caddelerde yaya geçidi ve zemin işaretlemeleri yapıyor.

Yaya geçidi ve zemin işaretlemeleri, öğrencilerin güvenli şekilde okula giriş ve çıkış yapmaları için okul önlerinde sürüyor. Aksaray Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün yıl içerisinde sürdüreceği faaliyet ve çalışmalarla trafikteki yaya bilincinin oluşturulması hedefleniyor.

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 74’üncü maddesinde 26 Ekim 2018 tarihinde yapılan değişiklikle; “Sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar” hükmü getirildi