AKSARAY TÜRKÜLERİ KONSERİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

AKSARAY’IN YÖRESEL TÜRKÜLERİ KONSERİNDE MÜZİK ŞÖLENİ

Aksaray Valiliği tarafından Aksaray’ın vilayet oluşunun 30. yılı anısına hazırlanan ‘Aksaray İçin Çal 2’, Bağdat Fatih’i Genç Osman’ın şehadetinin 381. yılı anısına hazırlanan ‘Aksaray İçin Çal 3’ ve Aksaray Türkülerinin derlendiği gala ve konser programı yoğun ilgi gördü.

Aksaray’ın geleneklerini göreneklerini ve yaşanmış olaylarını yöresel ezgi ve türkülerle yansıtıldığı  ‘Aksaray İçin Çal’ 2. ve 3’üncü serisi gala tanıtım programı gerçekleşti. Gala programına Aksaray yöresine ait türkülerimden oluşan bir konser dinleyicileri mest etti.

Aksaray Kültür Merkezinde gerçekleşen gala ve konser programına Vali Ali Mantı, Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Seyfullah Sarıgül, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Şehit Önder Güzel Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Turgay, daire ve kurum müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, iş insanları, sanatseverler ve çok çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ardından İstiklal Marşının okunması ile başlayan gala ve konser programı ‘Aksaray İçin Çal 1’ çalışması içerisinde yer alan Aksaray türkülerinin izlenmesi ile başladı.

Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, ‘Aksaray için çal’, ‘Saffet Efendi’, ‘Şerif Hanım’, ‘Naciye’ potporisi çalışması için Aksaray’ın tarihi ve turistik mekanlarında çekimler yapıldığını söyledi. Aksaray’ın TRT repertuarına girmiş 27 türküsü olduğunu da sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, gala programında yaptığı konuşmada “‘Aksaray İçin Çal’ projesi şehrimizin tanıtımı açısından büyük önem arz ediyor. Bugün burada ‘Aksaray İçin Çal 2’ ve ‘Aksaray İçin Çal 3’ projesi tanıtılıyor. Bu işe destek veren herkese teşekkür ediyorum. Şehrimizin tanıtımına katkı sağlayan çalışmalar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Milletvekili Cengiz Aydoğdu, bir şehrin tanıtımı için böylesine güzel bir proje hazırlamamanın iyi bir fikir olduğunu söyledi.  Millet olarak yaşadığımız duygu ve düşüncelerin türkülerle dile geldiğini eden Milletvekili Cengiz Aydoğdu, “Hepimizin mayasında bir türkü, ninni nağme var. Milletimizin en büyük eserleridir. Bizi Türkülerimiz eğitti. Türküler sır vermez ama bizim milletimiz türkülerle sır verir sır alır. O yüzden türküler bizler için her zaman önemli bir yerdedir” diyerek projeyi başlatan ve projeye emeğe geçen herkese teşekkür etti.

Vali Ali Mantı ise “Aksaray İçin Çal ekibine projede yer alan emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Türkü samimiyettir. Her insan derdini bir şekilde türkülerle yansıtmak, dile getirmek ister. Türküler bizi birbirimize bağlar. Türkü söyleyen insan kötülük yapamaz. Onda sevgi var, duygusallık, aşk ve sadakat var” dedi.

Konuşmaların ardından Aksaray’ın yerel sanatçılarının destekleriyle müzisyen ve sanatçılar Aksaray yöresi türkülerini seslendirdi.

‘Aksaray İçin Çal 2’ ve 3. serisinin ilk defa klip gösterimi yapıldı. Çalışmalar büyük beğeni topladı.

Program sonunda projede yer alan sanatçı ve görevlilere Vali Ali Mantı, Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Yusuf Şahin tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.

Programda ünlü birçok sanatçı tarafından seslendirilen Aksaray Yöresi ‘Güvercinim Süt Beyaz’ adlı Türkünün söz yazarı ve derleyicisi Emel Demiryürek’te bir teşekkür konuşması gerçekleştirdi.