Haber

BELEDİYENİN ETKİNLİKLERİ İLE RAMAZAN’IN RUHU AKSARAY’I SARIYOR

BELEDİYENİN ETKİNLİKLERİ İLE RAMAZAN’IN RUHU AKSARAY’I SARIYOR

BAŞKAN DİNÇER; ‘’SEMAZEN GÖSTERİMİZE YOĞUN İLGİ GÖSTEREN VATANDAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM’’

Aksaray Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen tasavvuf müziği dinletisi ve semazen gösterisi vatandaşlar tarafından ilgi ile izlendi. 

Yılın her döneminde her yaş grubundan vatandaşın ihtiyaçlarına yönelik sosyal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapan Aksaray Belediyesi, Tarihi Ulu Cami Önünde tasavvuf müziği dinletisi ve semazen gösterisi sundu. 

Ramazan ayına özel etkinlikler arasında yer alan semazen gösterisi Cuma namazı öncesinde vatandaşların ilgi odağı oldu. Hazırlıkların günler öncesinde yapıldığı semazen gösterisini Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve Aksaray İl Müftüsü Veysel Işıldar vatandaşlarla birlikte izledi. Çocuklar ve kadınların yoğun ilgi gösterdiği semazen gösteri ve tasavvuf müziklerine vatandaşlarda eşlik etti. 

Ramazan ayının Aksaray’da dolu dolu idrak edilmesi için her yaş grubuna göre farklı etkinlikler düzenlediklerini belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer şu açıklamalarda bulundu; ‘’Şehrimizde vatandaşlarımızla birlikte Ramazan ayını dolu dolu idrak ediyoruz. Belediyemizin her yaş grubuna yönelik Ramazan ayına özel etkinliği var. Vatandaşlarımız sosyal tesislerimizde yapılan dini programlara yoğun katılım sağlıyor. İftar çadırlarımızda binlerce hemşerimizle aynı sofrayı paylaşıyoruz. Bugünde ilkbaharın ilk günlerinde güzel bir sema gösterisini vatandaşlarımızla birlikte izliyoruz. Vatandaşlarımızı programlarımızdan programlarımıza daha çok icabet etmelerini istirham ediyorum. Tüm vatandaşlarımızın Ramazan-ı Şerifini bir kez daha kutluyorum. ‘’ Dedi.