BİLİMİN COŞKUSUNU YAŞAMAK İSTEYEN VATANDAŞLAR YAĞIŞLI HAVALARA RAĞMEN BİLİM FESTİVALİNE AKIN ETTİ

Aksaray Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Aksaray Bilim Festivali yağışlı hava şartlarına rağmen 3 gün boyunca ziyaretçi akınına uğradı.

Türkiye’de yapılan 3 büyük bilim festivalinden biri olan Aksaray Bilim Festivalinde Aksaraylı vatandaşlara ve çevre illerden gelen ziyaretçilere bilimsel çalışmaların ve yenilikçi ürünlerin tanıtımı yapıldı.

Aksaray Bilim Festivali, 40 bin metrekarelik festival alanında 120 den fazla kurum ve firma, 200 stantta tanıtım yaptı.  Açılışın yapılması ile birlikte yoğun ilgi gösterilen festivalde ziyaretçiler bilimsel teknik ve teknolojik binlerce ürünü inceleme fırsatı elde ettiler.

Çocuklar için oyun alanlarının bilim severler için bilimsel etkinliklerin, teknoloji tutkunları için son teknolojik ürünlerin sunulduğu festivalde renkli görüntüler yaşandı. Açılış töreninin ardından başlayan çocuk konseri ile devam eden festivalde 3 gün boyunca Minyonlar, Buble Show, Sihirbaz gösterisi, Pepe Müzikali, Tübitak Bilim Show, Ateş Gösterisi, standup gösterileri ve ilk astronot Alper Gezeravcı’nın uzay deneyimlerine yönelik paylaşımları ile devam etti. 3 gün boyunca coşkunun hiç eksilmediği festival alanında kurulan sahnede 80 farklı etkinlik düzenlendi.

7 Haziran Cuma günü başlayan ve Pazar gününe kadar devam eden festivalde en çok yoğunluk yerli ve milli ürünlerin tanıtıldığı standlarda yaşandı. TÜBİTAK tarafından oluşturulan ve TÜBİTAK ’a ait ürünlerin tanıtıldığı standta hiç boş kalmadı.

Festivalin en renkli görüntüsü ise Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığının köpeği Rüzgar ve robot köpeğin devriye gezmesi oldu. Robot köpeğin ve Rüzgar’ın festival alanındaki devriyesini gören vatandaşlar hatıra fotoğrafları çektirdi.