AKSARAY BİLİM FESTİVALİNDE TÜRKİYE'NİN MİLLİ VE YERLİ SAVUNMA SİSTEMLERİNE İLGİ YOĞUN

Aksaray Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 3. Aksaray Bilim Festivalinde renkli görüntüler ortaya çıkıyor.

Aksaray Bilim Merkezi yakınında bulunan 40 Bin Metrekarelik alanda düzenlenen festivale alanı açılışın yapılmasının ardından kısa süre içerisinde dolmuştu. 200 çadırda 120 kurum, üniversite ve firmanın katılımı ile gerçekleşen festivalde her yaş grubunun ilgisini çekebilecek bilimsel, sosyal ve teknolojik etkinlikler düzenleniyor.

İlk günkü heyecanın devam ettiği festivalde festival alanında Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığının köpeği Rüzgar ve robot köpeğin devriye gezmesi ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Robot köpeğin ve Rüzgar’ın festival alanındaki devriyesini gören vatandaşlar hatıra fotoğrafları çektirdi.

Sabahın erken saatlerinde başlayan festivale yoğun ilgi gösteren vatandaşlar düzenlenen etkinliklere yoğun olarak katılım sağlıyor.