BİLİM FESTİVALİ İLK GÜNÜNDE YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

BAŞKAN DİNÇER: ‘’TÜM VATANDAŞLARIMIZI FESTİVAL ALANIMIZA BEKLİYORUZ’’

Aksaray Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Aksaray Bilim Festivalini ilk gününde yoğun ilgi gördü.

Türkiye’de yapılan 3 bilim festivalinden biri olan Aksaray Bilim Festivalinin düzenlendiği alana sabahın erken saatlerinden itibaren başta öğrenciler olmak üzere birçok vatandaş geldi. 40 bin metrekare alanda 120 den fazla kurum ve firma 200 stantta tanıtım yaptı.

Açılışının yapılması ile birlikte yoğun ilgi gösterilen festivalde ziyaretçiler bilimsel teknik ve teknolojik binlerce ürünü inceleme fırsatı elde ettiler. Aksaray Belediyesi tarafından daha önce belirlenen 4 hattaki ücretsiz ulaşım imkanından faydalanan vatandaşlar kolaylıkla festival alanına ulaşım sağladılar.

Çocuklar için oyun alanlarının bilim severler için bilimsel etkinliklerin, teknoloji tutkunları için son teknolojik ürünlerin sunulduğu festivalde renkli görüntüler yaşandı. Açılış töreninin ardından başlayan çocuk konseri ile devam eden festivalde Minyonlar, Buble Show, Sihirbaz gösterisi, Pepe Müzikali, Tübitak Bilim Show ve Ateş Gösterisi ile devam etti. 7 Haziran Cuma günü başlayan ve Pazar gününe kadar devam etmesi planlanan festivalin ikinci ve üçüncü günlerinde de aynı coşku ve heyecanın yaşanması bekleniyor.

Bilim Festivalinin ilk gününde şehir genelinde yoğun ilgi ile karşılandığını belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, tüm vatandaşları festivale davet etti.