AKSARAY BELEDİYESİNDEN 23 NİSAN’A ÖZEL ÇOCUK ŞENLİĞİ

23 NİSAN BAYRAMI VE ÇOCUK ŞENLİĞİ BİR ARADA

BAŞKAN DİNÇER; “MUTLU ÇOCUKLARIN YAŞADIĞI BİR ŞEHİR İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ”

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Belediyesi olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında çocukların doyasıya eğlendiği “Çocuk Şenlikleri” programı düzenlediklerini açıkladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Aksaray’da da büyük bir gurur ve mutlulukla kutlanırken Aksaray Belediyesi, çocukların bayramını çocuk şenliği ile süsledi. Aksaray Belediyesi Bilim Merkezinde gerçekleşen Çocuk Şenliği yoğun ilgi gördü ve şenliğe katılan çocuklar doyasıya eğlendi.

Aksaray Belediyesinin Bilim Merkezinde organize ettiği Çocuk Şenliğinin açılışına Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Milletvekili Turan Yaldır, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Baro Başkanı Ferit Köse, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Jandarma Komutanı Mehmet Ali Bayer, İl Özel İdare Genel Sekreteri Hakan Kılınçkaya, Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, İşkur Müdürü Mahmut Akkuş, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, okul idarecileri ve öğretmenler, çok sayıda öğrenci ve velileri katıldı.

Çocuk Şenliğinde; sahne gösterileri, öğrencilerin gösterileri, geleneksel oyunlar, halk oyunları ve unutulmaya yüz tutan oyunlar Çocuk Şenliğine farklı bir renk kattı. İp atlama, halat çekme, çember, topaç ve sek sek oyunları şenliğe katılan çocuklar tarafından oynandı.

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu ile Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, çocuklarla beraber halat çekme yarışmasına katıldı. Aksaray Belediyesi Bilim Merkezinde sabah saatlerinde başlayan ve çocuklarla ailelerinin büyük ilgi gösterdiği şenliklerde çocuk gönüllerince eğlendi.

Şenlikte çocuk bando takımı, çocuk masalları, çocuk tiyatrosu, sahne gösterileri, yüz boyama, atölye etkinlikleri, yarışmalar, şişme oyun parklarının yanı sıra sürpriz etkinlikler ile çocuklar unutulmaz bir gün geçirdi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, bu yıl farklı olarak 23 Nisan Bayramında çocukların daha fazla eğlenmesi için Çocuk Şenliği organizasyonu düzenlediklerini açıkladı. Başkan Dinçer açıklamasının devamında “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk Milleti’ne ve dünya çocuklarına armağan ettiği bu anlamlı günde bu etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. Çocuklarımız bir ülkemizin geleceğidir. Bu yüzden de Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği ve en kıymetli varlıkları olan çocuklarımızın bayramını bugün düzenlediğimiz renkli etkinliklerle 23 Nisan coşkusunu daha da artırmak istedik.

Çocuklarımızın mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Mutlu çocukların yaşadığı bir şehir olmak için gece gündüz çalışıyoruz. Geleceğimizi inşa edecek olan bu güzel yavrularımızın her zaman yanlarında olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak isterim. Onların sevgisi ve umut dolu yarınları için çalışmaya devam edeceğiz. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim" diye konuştu.

Aksaray Belediyesi tarafından Aksaray Bilim Merkezinde gerçekleşen Çocuk Şenliği gün boyu devam etti.