KAPALI SEMT PAZARLARINI ESNAFLAR VE VATANDAŞLAR SEVEREK KULLANIYOR

BAŞKAN DİNÇER; ‘’MODERN KENT KİMLİĞİNE YAKIŞACAK PROJELER KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ’’

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in şehre modern kent görünümü kazandırmak için hayata geçirdiği Kapalı Pazar alanlarında, pazar esnaflarına ve vatandaşlara konforlu alışveriş keyfi sunuyor.

Vatandaşların ve pazar esnafının temiz, nezih ve konforlu ortamlarda iklim şartlarından etkilenmeden alışveriş yapması için şehir genelindeki birçok semt pazarlarında çalışma yapan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, göreve gelmesi ile birlikte 4 farklı semt pazarını modern hale getirdi.

İnsan odaklı çalışmaların hayata geçirilmesi için yenilikçi birçok proje ortaya koyan Başkan Dinçer, Kapalı Pazar alanları projesi için ilk olarak Cumhuriyet ve Yunus Emre Mahallelerinin kesişme noktasına kapalı semt pazarı ve çok amaçlı sosyal tesis yapımı ile başladı.

Pazar esnafı ve vatandaşların isteği üzerine Taşpazar Mahalle’sinde Perşembe Pazarı olarak adlandırılan Pazar alanı Hacılar Harmanı ve Selçuklu Mahallelerinin kesişme noktasında hizmete girdi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in Kurtuluş Mahalle’sinde yaptığı ziyarette mahalle sakinlerinin talebi üzerine Kurtuluş Pazar alanında da çalışma başlatıldı. Uzun yıllar hizmet veren ve kullanışlılığını kaybetmiş olan Kurtuluş Semt Pazarı baştan aşağı yenilerek hizmete açıldı.

Vatandaşların yoğun olarak kullandıkları bir diğer pazar alanı olan Cuma Pazarında da çalışma başlatılmıştı. Şifahane, Şamlı, Hassas, Nakkaş ve Zafer Mahallesinde ikamet eden vatandaşlara hizmet verebilecek kapasiteye uygun olarak hayata geçirilen Cuma Kapalı Semt Pazar alanının 3 bin 300 metrekarelik kapalı alanı bulunuyor. Yapılan çalışma ile daha kullanışlı ve daha modern görünüme kavuşturulan Cuma Semt Pazarının çatısında enerji üretilmesi amaçlanarak GES kurulumuna uygun olarak dizayn edildi. Cuma Kapalı Semt Pazarı da modern pazar alanları arasına dahil edildi.

Kapalı Pazar alanlarında alışveriş yapan esnaflar ve vatandaşlardan olumlu dönütler aldıklarını belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Şehrimiz Orta Anadolu’da en hızlı gelişen ve büyüyen şehirler arasında yer alıyor. Bu sebeple ihtiyaçlarda her geçen gün farklılaşıyor. Bizlerde bu gelişimi göreve geldiğimiz ilk günden itibaren takip etmeye çalıştık. 5 yıllık görev sürecimiz içerisinde yenilikçi birçok proje kazandırdık. Kapalı Semt Pazarları da bunlardan biridir. Kapalı semt pazarlarımız Pazar esnafımıza ve vatandaşlarımıza iklim şartlarından etkilenmeden modern temiz ve konforlu ortamlarda alışveriş yapma imkanı sunuyoruz.