AKSARAY BELEDİYESİ ETKİLİ OLAN SOĞUK HAVA VE BUZLANMAYA KARŞI TUZLAMA VE SOLÜSYON ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİYOR

BAŞKAN DİNÇER; “YETER Kİ RAHMET YAĞSIN, GECE-GÜNDÜZ ÇALIŞIR TEMİZLERİZ”

Son günlerde etkili olan soğuk hava ile birlikte hava sıcaklıkları eksi derecelere düştü. Tüm yurtta etkili olan soğuk havayla birlikte geçtiğimiz gece ilimizde termometreler -10 dereceyi gösterdi.

Aksaray Belediyesi, kar yağışı ve buzlanmanın günlük hayatı olumsuz yönde etkilememesi için 24 saat tuzlama, solüsyon ve kaldırımları temizleme çalışması yapıyor. Ekipler kar yağışı başlamadan, özellikle gece saatlerinden sabaha kadar solüsyon ve tuzlama çalışması yaparken mesai saatleri içinde trafiği sıkıntıya sokmayacak şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, ekiplerin Meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda 24 saat boyunca tuzlama, solüsyon ve kaldırımları temizleme çalışması yürüttüğünü dile getirdi.

Valilik başta olmak üzere kamu kurumları, 112 Acil gibi kuruluşlarla koordineli olduklarını, gelen talepleri karşıladıklarını belirten Başkan Dinçer, Acil Müdahale Ekiplerinin yanı sıra; kar temizleme ekiplerinin de sabah erken saatlerden itibaren kaldırımlarda kar temizleme çalışması yaptığını ifade etti.

Başkan Dinçer sözlerine şöyle devam etti.: “Uzun süredir özlemini duyduğumuz kar yağışı baraj ve göllerimizdeki su seviyesini artırırken diğer yandan şehir içerisinde ulaşım noktasında herhangi bir olumsuzluğa mahal vermemesi için var gücümüzle mücadelemizi sürdürüyoruz. Ekiplerimiz Meteorolojik verileri takip ederek yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlemlerini sürdürecek” dedi.

Hava koşullarında ve trafik yoğunluğuna bağlı olarak 48 saate kadar etkili olabilen solüsyon maddesi kar ve buza karşı büyük bir etkiye sahip. Yol yüzeyi üzerine oldukça hızlı bir şekilde etki yapan solüsyon; insan, hayvan ve çevre sağlığını da olumsuz yönde etkilemiyor.

Kış mevsimi öncesi iş makinelerini kar mücadelesine hazırlayan Aksaray Belediyesi, buzlanmaya karşı Bin 100 km’lik yol ağında tuzlama ve solüsyon faaliyetleri de düzenli olarak sürdürülecek.

Yapılan çalışmalar neticesinde kent genelinde trafikte hiçbir aksama yaşanmazken kaldırımlarda yapılan hummalı çalışma ile yayalara güvenli bir ulaşım imkânı sunulmuş oldu. Çalışmalarını aralıksız sürdüren Belediye ekiplerinin yapmış oldukları çalışmalardan dolayı memnuniyet duyduklarını ifade eden vatandaşlar Belediye Başkanı Evren Dinçer’e ve çalışmaları sürdüren ekiplere teşekkür etti.