ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ AÇILIŞA HAZIR

BELEDİYE BAŞKANI DİNÇER “ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİMİZ AKSARAY’IN İLK, BÖLGENİN NADİR TESİSLERİNDEN BİRİ OLACAK”

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer tarafından projelendirilen ve 2 yıl önce temelleri atılan Engelsiz Yaşam Merkezi’nde çalışmalar tamamlanarak açılışa hazır hale geldi. Belediye Başkanı Dinçer, Engelsiz Yaşam Merkezi’nin engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik tasarlandığını bildirdi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray’a kazandırdığı yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. Açılış için tüm çalışmaların tamamlandığı Aksaray Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi, önümüzdeki günlerde açılarak hizmet vermeye başlayacak.

Aksaray’da görev süresi boyunca 125 proje hayata geçirerek 10 milyar değerinde yatırım yapan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yeni dönemde de yatırım ve projelerin süreceği sinyalini verdi. Engelsiz Yaşam Merkezi ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Dinçer, “Engelsiz Yaşam Merkezimiz açıldığında Aksaray’ın ilk, bölgenin nadir tesislerinden biri olacak” dedi.

Aksaray Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde ki atölyelerde, dersliklerde, spor salonlarında farklı engelli grubuna uygun farklı etkinlerin yapılabileceği gibi yüzme havuzu, kütüphane, konferans salonu ve kafeteryalar engelli ve ailelerinin kullanımında olacak.

ENGELLİ DOSTU BELEDİYE OLARAK ÖRNEK GÖSTERİLİYORUZ
Aksaray’da engelli derneklerinin Aksaray Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi adı altında tek çatı altında topladığını belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer; “Engelli Koordinasyon Merkezimiz bu yönüyle bile Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyor. Açılışını yapacağımız Engelsiz Yaşam Merkezimizde ise engelli derneklerinin koordinasyon merkezimizde yürüttüğü faaliyetlerin daha kapsamlısı gerçekleşecek. Her yönüyle engelli bireylerin yaşam kalitesini yükseltecek Engelsiz Yaşam Merkezimizde engel bireylerimize mesleki eğitim imkanları da sunulacak ve onların sosyal etkileşimlerini artıracak” dedi.

Aksaray Belediyesinin engelli dostu belediyeler arasında yer aldığını kaydeden Belediye Başkanı Dinçer, önümüzdeki günlerde hizmete açılacak Engelsiz Yaşam Merkezinde engelli bireyler için rekreasyon imkanları sunulacağını bildirdi.