YARIYIL TATİLİNDE GENÇLERİN GÖZDE MEKANI YİNE KİTAP KONAKLARI OLDU

BAŞKAN DİNÇER; “ŞEHRİMİZDE KİTAP KONAKLARINDAN İSTİFADE EDEN GÜZEL BİR OKUR KİTLESİ VAR”

2023-2024 eğitim ve öğretim yılı sömestr tatilinde sınavlarına ve derslerine sakin bir ortamda çalışarak ve kitap okuyarak değerlendirmek isteyen gençler kitap konaklarında sıcak çaylarını yudumlayıp keyifli vakit geçiriyorlar.

Şehrin farklı bölgelerine kazandırdığı kitap konakları vasıtasıyla her geçen gün yeni kitap dostlarına ulaşan Aksaray Belediyesi, eğitim faaliyetlerine büyük önem veriyor. Kitap konakları yıl boyunca olduğu gibi ara tatil döneminde de kitap okumak isteyenlerin vazgeçilmez adresi olmaya devam ediyor.

Kitapların bilim, kültür, sanat, edebiyat ve tarih gibi alanlarda bir milletin hafızasını oluşturduğuna dikkat çeken Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, kitap konaklarının geçmişi geleceğe taşıyan en önemli yapılar olduğunu vurguladı.

Eğitime olan desteklerinin her alanda artarak devam ettiğini ifade eden Başkan Dinçer sözlerine şöyle devam etti. “Şehrimizde kitap konaklarından istifade eden güzel bir okur kitlesi var. Bu bağlamda Ülkemizde kitap okuma alışkanlığını geliştirmek için çocuklarımızın ve gençlerimizin kitaplarla tanıştırılması ve onlara bu alışkanlığın kazandırılması gerekiyor.

Kitap konaklarımız tatil döneminde de hemşehrilerimize hizmet etmeye devam ediyor. Amacımız öğrencilerimizin ve Aksaray’da yaşayan halkımızın kendisine en yakın mekanlarda kitaba ulaşmasını sağlamak. Başta öğrenciler olmak üzere tüm kitapseverleri inceleme ve araştırmalarına olanak sağlayan bu hizmetlerimizden faydalanmaya davet ediyorum” dedi.

Aksaray Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Nuri Yazıcı, Tapduk Emre, Hoca Ahmet Yesevi, Paşacık kitap konaklarının yanı sıra Millet kıraathaneleri, Bedriye medresesi gibi kitap severlerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek nitelikte şehrin eğitim kültür varlığına yapılan yatırımlar Başta öğrenciler olmak üzere vatandaşlardan büyük beğeni topluyor.