AKSARAY YENİLİKÇİ PROJELERLE BÜYÜYOR GELİŞİYOR

BAŞKAN DİNÇER; ‘’ŞEHRİMİZİ AKILLI UYGULAMALAR VE YENİLİKÇİ PROJELERLE DAHA DA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ’’

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, döneminde yapılan yenilikçi projelerle Aksaray’ın büyüme hızına hız katıldı.

Orta Anadolu’da en hızlı gelişen şehirler arasında yer alan Aksaray, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in yenilikçi projeleri ile çevreye uyumlu fiziksel, dijital ve insan sistemleri ile kişilerin yaşam kalitesini artıran; modern, rekabetçi, fonksiyonel ve sürdürülebilir bir gelecek sunan; ileri yaşamsal teknolojiler ile desteklenmiş bir şehir haline geldi.

Şehrin sorunlarına kalıcı çözümler üretmek amacı ile birbirinden farklı projelerin planlamasını yapan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Katı Atık depolama ve bertaraf projesi, atık ayrıştırma merkezi, sıfır atık projesi, giysi kumbaraları ve atık pil toplama projesi ile sürdürülebilir çevre yönetiminde başarılı sağlandı.

Görev süreci boyunca Belediye Başkanı Dinçer, Aksaray'ın yeşil alan miktarını artırmak için ciddi bir çalışma yürüttü ve farklı mahallelerde olmak üzere 45 adet yeni park yaparak Aksaray'da park sayısını 261'e yükseltti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı Millet Bahçeleri projesi kapsamında Aksaray’ın ilk Millet Bahçesini hayata geçiren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Kalanlar, Zafer ve Fatih Millet Bahçesi olmak üzere 3 farklı noktaya millet bahçesi kazandırdı.

Aksaray’ın önemli ihtiyaçlarından biri olan Kentsel Dönüşüm Projesi ile şehrin merkezinde yer alan Hamidiye Mahallesi’nde çevresel, sosyal ve ekonomik sürdürülebilirlik prensipleri doğrultusunda başlatıldı.

Kentsel Dönüşüm projesinin gerçekleşeceği alandaki yıkım işlemlerinin ardından ihalesini tamamladı. En kısa süre içerisinde şehir merkezimizde dönüşümü başlatılıyor.  Aksaray Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) iş birliğinde merkez Hamidiye Mahallesi’nde başlayacak kentsel dönüşüm maliyeti 1 milyar TL’nin üzerinde bir rakama sahip. Hamiye Mahallesindeki iki kattan oluşan 650 araç kapasiteli yer altı oto parkı olmak üzere 270 adet konut, 178 adet dükkân ve 126 ofis inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi yüklenici firma tarafından yapılacak. Şehir merkezimizde sağlam, depreme dayanaklı, sürdürülebilir yaşamın olduğu binalar inşa edecek. Kentsel dönüşüm projesi uyguladığımız alanımıza 25 metre genişliğinde yeni bir cadde oluşturulacak.

Aksaray’da ilkleri gerçekleştiren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, akıllı bisiklet yolları ve istasyonları projesi ile de şu an 30 kilometrelik bisiklet yol ağı ve bu güzergâhta toplam 11 istasyon 120 bisikleti vatandaşların kullanımına sundu.  Ayrıca her istasyona arızalanan bisikletler için tamir kiti yerleştirildi.

Tüm bu uygulamalarla Aksaray’ın yaşanabilir kendi kabuğunu kırmış bir şehir olduğuna değinen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer Aksaray’a yenilikçi projeler ve akıllı uygulamalar kazandırarak büyüme hızına hız katmaya devam edeceklerini söyledi.