2. KILIÇASLAN TÜRBESİNDE RESTORASYON ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI KAFETERYA VE PEYZAJ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

BAŞKAN DİNÇER; “TARİHİMİZE IŞIK TUTACAK 2. KILIÇASLAN TÜRBESİ VE KÖŞKÜ'NÜ KÜLTÜREL MİRASIMIZA KAZANDIRIYORUZ”

Aksaray’ın simge yapılarından Selçuklu sultanı 2. Kılıçaslan’ın türbe ve köşkünde aslına uygun yapılan restorasyon çalışmalarının ardından çalışmalarda ikinci aşamaya gelindi. Aksaray’a hâkim noktadan seyir keyfi sunacak kafeterya kısmında ve çevre düzenlemesi çalışmalarında aralıksız sürüyor.

Yaşadığı dönemde Aksaray’ın gelişmesinde etkin rol oynayan II. Kılıçarslan’ın türbesi ve köşkü Selçuklu şehri Aksaray’da simge yapılardan birisi. Selçuklu mimarisi ile aslına uygun olarak yapılan restorasyon çalışmaları vatandaşların büyük beğenisini kazandı.

Göreve geldiği günden bu yana şehirde bulunan birçok tarihi yapıyı restore ederek şehrin kültür mirasına sahip çıkan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ecdat yadigarı eserlerin gelecek nesillere taşınmasına vesile oldu.

Yapılan çalışmaları değerlendiren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer şu görüşlere yer verdi. “II. Kılıçarslan Anadolu Selçuklu döneminde şehrimizi ticaretin, ilmin, idarenin ve askeriyenin üssü haline getirmiş şehrimizin imar etmiş bir Selçuklu sultanımızdır.

Bizde hissettiğimiz vefa duygusu ile II. Kılıçarslan’ın isminin gelecek nesillere ulaştırılması onun hayatının nesillerimizin hayatına ilham oluşturması adına türbesinde ve köşkünde başlattığımız restorasyon çalışmalarını tamamladık.

Hizmete açıldığında şehrimizin tarih turizmine önemli katkılar sağlamasını beklediğimiz türbe ve köşkünün hemen yakınına inşa ettiğimiz kafeterya bölümümüzde Aksaray’ turizmine ivme kazandıracak” dedi.

Aksaray’a kazandırdığı birçok sosyal tesis ile adından bahsettiren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer şehrin sosyal yaşamına yaptığı dokunuşlarla büyük beğeni topladı. Aksaray’ın tarihine ışık tutacak bu mekânda yapılacak kafeterya ile ziyaretçiler yöresel yemekleri tatma imkânı bulurken diğer yandan sevdikleriyle beraber şehri tepe noktadan izleme şansı yakalayacaklar.