BELEDİYE BAŞKANI DİNÇER “ÇOCUKLARIN EN SEVDİĞİ EĞLENCE MERKEZİ OLACAK”

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in projeleri arasında yer alan Fatih Mahallesinde temelleri atılan Çocuk Aktivite Merkezi’nde çalışmalar son günlerde daha da yoğunlaştı.

Aksaray Belediyesi tarafından 2023 yılı yatırım programına dahil edilen Çocuk Aktivite Merkezi inşaatında çelik yapı sistemlerinde sona gelindi. Modern mimariyle inşa edilecek Çocuk Aktivite Merkezi hayata geçtiğinde çocuklar gönüllerince eğlenebilecek ve sosyal hayata dair birçok alanda çocuklara ideal bir ortam sağlanmış olacak.

Fatih Mahallesi Pazar pazarı alanının hemen yanında 2 Bin metrekare alan üzerine inşa edilen Çocuk Aktivite Merkezinde idari binanın yanında oyun alanları, kum havuzları, dev santraç tahtası, kafeterya yer alacak. Çocuk Aktivite Merkezinin bahçesinde ise serbest oyun alanları, oyun grupları ile çocuklara eğlenebilecekleri ve çeşitli aktiviteler yapabilecekleri alanlar oluşturulacak.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Belediyesi Çocuk Aktivite Merkezi tamamlandığında her yaş grubu çocukların bu merkezden faydalanabileceğini bildirdi. Bu merkezin sadece oyun üzerine kurulu olmadığının altını çizen Belediye Başkanı Dinçer, “Çocuklarımıza özel oyunların yanında eğitici ve öğretici etkinlikler yaparak onların sosyal gelişimleri desteklenecek” dedi.

Aksaray Belediyesi Çocuk Aktivite Merkezinde teknolojiden bilime kadar pek çok oyun bölümlerin olacağını müjdesini veren Belediye Başkanı Dinçer, “Aktivite Merkezimize gelen çocuklarımız gönüllerince eğlenilirken bilim ve teknolojiden uzak kalmayacak. Zekâ oyunları oynayabilecek. Bilim ve Teknolojik eğitim araç ve gereçleri ile eğlenirken öğrenmenin, yeni şeyler keşfetmenin farkına varacak” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Dinçer, modern mimariyle inşa edilen Çocuk Aktivite Merkezinde çelik yapı sistemleriyle birlikte kısa süre içerisinde diğer yapı işleri ve çatı kısmının tamamlanacağını aktardı. Başkan Dinçer, Çocuk Aktivite Merkezi tamamlandığında çocukların en sevdiği sosyal alanlar arasında yer alacağını söyledi.