BEDİR MUHTAR CAMİ VE KÜLLİYESİ CUMA NAMAZIYLA İBADETE AÇILDI

“KÜLLİYE KÜLTÜRÜ İLE GELECEĞİMİZE IŞIK TUTACAĞIZ”

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in seçim vaatleri arasında yer alan ve 2020 yılında yapımına başlanan Bedir Muhtar Cami ve Külliyesi kılınan Cuma namazıyla birlikte ibadete açıldı. Külliye açılışında dua eden Aksaray İl Müftüsü Veysel Işıldar“Kim, Allah Rızâsı için bir mescit yaparsa, Allah da ona cennette onun benzeri köşk yapar” hadisini hatırlatarak mescit ve ibadethane yapmanın faziletine işaret etti.

Aksaray Belediyesi tarafından projelendirilen ve farklı mimarisiyle dikkat çeken Bedir Muhtar Cami ve Külliyesi,Cuma namazında ibadete açılarak cemaat ile buluştu.

2020 yılında temelleri atılan Bedir Muhtar Cami ve Külliyesinde ibadethanenin yanında sosyal donatı alanlarıyla Külliye kültürünün bir yansıması olarak hayata geçti. Geleneksel mimarinin izlerini taşıyan ve yapısında beton, çelik ve cam kullanılarak modern mimariyle inşa edilen külliye camisi, aynı anda 1000 kişinin de ibadet yapabileceği büyüklüğe sahip. Aksaray Belediyesi tarafından çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları tamamlanan Külliye Camisinde ilk Cuma namazı cemaat ile birlikte kılındı.

Bedir Muhtar Cami ve Külliyesi açılışına Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, il Müdürleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve Bedir Muhtar Mahallesi ve çevre mahallerden gelen vatandaşlar katıldı.  Cuma namazı öncesinde İl Müftüsü Veysel Işıldar, açılış için dua etti. Cuma namazı sonrasında protokol üyelerinin katılımıyla Bedir Muhtar Külliyesininaçılış kurdelası kesildi.  Açılışın hemen ardından vatandaşlara ikramlarda bulunuldu.

Açılış töreni sonrasında açıklamalarda bulunan Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu; “Bedir Muhtar Camimizi açtık. Aksaray’ımıza yakışan güzel bir cami oldu. Cenabı Allah’ın Kuranı Kerimde buyurduğu üzere mescitleri, camileri imar etmenin, ibadethaneleri korumanın ve bakımlarını yapmanınbüyük bir feyz olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla Bedir Muhtar büyüğümüzün hatırasına ve ruhuna isabet eden bir yatırım oldu. Maneviyatı yüksek ve anlamlı. Sadece cami değil külliye kültürü burada yaşatılacak. Bu hizmetinde dolayı Belediye Başkanımız Evren Dinçer Bey olmak üzere ekip arkadaşlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Bedri Muhtar Cami ve Külliyesinin Aksaray’a uzun yıllar hizmet vereceğini söyleyen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ise açıklamasında “Bugün Cuma Namazımızı Bedir Muhtar Camimizde eda ederek Bedir Muhtar Cami ve Külliyesini açılışını gerçekleştirdik. Bu külliyemizi, Bedir Muhtar Mahallesi ile çevre mahallelerimizin kullanımına sunduk. Şehrimize hayırlı olsun. Projemiz külliye şeklinde dizayn edildi. İçerisinde ibadet yapabileceğimiz cami ile birlikte taziye evleri ve diğer alanlarıyla bütünleşen bir kompleks. Bu mahallemizin sosyal dokusuna fayda sağlayacağını düşünüyoruz. Külliyemiz, Bedir Muhtar Kabristanlığı içerisinde yer alıyor. Külliyemize Bedir Muhtar büyüğümüzün adını vererek büyük zatımızın ismini kalıcı hale getirdik. Bu Kabristanlıkta medfun bulunan Bedir Muhtar, Hacı Şerif ve ahirete göç edenlere Allah’ta rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun. Bedir Muhtar Külliye ve Camimiz güzel hizmetlere vesile olmasını diliyorum. Açılışa katılan misafirlerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Açılış töreninden sonra protokol üyeleri Bedir Muhtar Cami ve Külliyesini gezdi.