ŞEHİR GENELİNDEKİ FIRINLARDA HALK SAĞLIĞI İÇİN DENETİM YAPILDI

Aksaray Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığını korumak için şehir genelinde unlu mamul işletmeleri ve ekmek fırınlarında denetim yaptı.

Sabahın erken saatlerinde gerçekleşen denetimlerde ekmek fırınları ve unlu mamul üretim bölümleri ile iş yerleri ve çalışanların hijyen kurallarına uyup uymadıklarının kontrolü yapıldı. Fırınlarda ürünlerin depolama koşullarını göz önünde bulunduran ekipler, ekmeklerin gramajlarını kontrol etti.

Yapılan denetimlerde Zabıta Ekipleri, fırınlardan istenilen şartlara uyulup uyulmadığı hususunda kontroller yaparak eksiklik tespit edilen işletmelerin eksikliklerini gidermeleri konusunda uyarılarda bulunurken kurallara uyan işletmelere teşekkür ettiler.

Halkın güvenilir gıda tüketimi için başlatılan denetim uygulamasının belli periyotlarda tekrar edeceği belirtildi.

Belediyeden yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi; “Yapılan denetimler cezalandırmadan çok esnafımızı ve vatandaşlarımızı bilinçlendirmeye ve yaşanan aksaklıkların giderilmesine yönelik olarak gerçekleştiriliyor. Ancak bizim ısrarlı denetim ve uyarılarımıza rağmen gerekli tedbirlerini almayanlara yasal olarak yapılması gerekenleri uyguluyoruz. Halk sağlığını tehdit eden unsurların önüne geçmek için de çalışmalarımız devam edecektir.”