KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANINDA SU HATLARI DEPLASE EDİLECEK

Aksaray Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, Hamidiye Kentsel Dönüşüm rezerv alanında içerisinde yer alan içme suyu altyapı elamanlarını deplase etmek için kolları sıvadı. Yapılacak çalışmalar sırasında Kalealtı Caddesi kısa süreliğine trafiğe kapalı tutulacak. Cadde hafta sonunda tekrar trafiğe açılacak.

Aksaray Belediyesi ve TOKİ iş birliğinde yapılacak Hamidiye Kentsel Dönüşüm Projesi, önceki gün Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in iş makinasıyla yaptığı ilk kazı çalışmasıyla resmen başladı. Yüklenici firma, kentsel dönüşüm alanında hafriyat çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor.

Aksaray Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, Kentsel Dönüşüm alanı sınırları içinde kalan çarşı merkez mahallelerin içme suyu temini sağlayan ana isale hattını başka bir alana taşıyarak deplase edecek. Taşıma işlemi sırasında merkez mahalleler uzun süreli su kesintisinden etkilenmeyecek.

Kalealtı Caddesi’nde Aksaray Belediyesi ile Medaş koordineli bir çalışma yürütecek. Su Kanalizasyon Müdürlüğü ile Medaş ekipleri caddede aynı anda eş zamanlı çalışma yapacak.

Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünden yapılan açıklamada “Halkımızın su kesintisinden uzun süreli etkilenmemesi için Kentsel Dönüşüm alanı içerisinde yer alan ve 5 mahallenin içme suyu temin eden iletim hatlarını yeni konumlara taşımak suretiyle yeniliyoruz. Sürecek çalışma için gerekli planlamalar yapıldı” denildi.

Güvenlik tedbirleri dahilinde Kalealtı Caddesi’nin trafiğe kapatıldığı ve hafta sonunda tekrar trafiğe açılmasının planlandığını ifade edildi.