BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER, A HABER KANALI CANLI YAYININA KONUK OLDU

BAŞKAN DİNÇER CANLI YAYINDA HAMİDİYE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNİ ANLATTI

BAKAN DİNÇER “AKSARAY’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLADI”

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, A Haber kanalına canlı yayın konuğu olarak bağlandı. A Haber Kanalı haber spikeri Ahmet Çelik’in sorularını canlı yayında cevaplayan Belediye Başkanı Dinçer, kentsel dönüşüm projesinde başta olmak üzere revizyon imar planı, sanayi kentsel dönüşümü ve gelecek dönemde planlanan kentsel dönüşüm projelerinden bahsetti.

Aksaray Belediyesi ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca yürütülen Hamidiye Kentsel Dönüşüm Projesinin ihale süreci tamamlandı. Aksaray’ın ilk kentsel dönüşüm projesi olan Hamidiye Kentsel dönüşüm Projesiyle şehir merkezinin çehresi tamamen değişecek.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, A Haber kanalının canlı yayınında Hamidiye Kentsel Dönüşüm Projesinde gelinen aşamayı anlattı.  Haber kanalında “Aksaray’da büyük dönüşüm başladı” başlığı ile verilen haberde Ahmet Çelik’in sorularını cevaplayan Başkan Dinçer, “Ülkemizin en önemli konuların arasında yer alan kentsel dönüşümü şehrimizde başlatmış bulunuyoruz. Ülkemizin deprem kuşağında olması, 6 Şubat tarihinde yaşanan ülkece yaşamış olduğumuz deprem gerçeği, özellikle yerel yönetimdeki belediyeleri olarak depreme dayanıklı yapılar inşa etmek ve bu konuda önleyici tedbirler almamıza sebep oldu” dedi.

Aksaray’ın şehir merkezinde başlayan kentsel projesinin ihalesinin tamamlandığını aktaran Belediye Başkanı Dinçer, “Şehir merkezimizde yer alan Hamidiye Mahallemizde 700 bağımsız birimden oluşan bir kentsel dönüşüm projesi başlattık. Allah’a hamd olsun ihalesi yapıldı. Yakın zamanda inşaat çalışmaları başlayacak. Tabi ki burada şehrimizi rahatlatacak oto park projesi, bu projenin içerinde yer alıyor. Aynı zamanda konut ve ofislerin olduğu kompleks bir yapı olacak. Çevre düzenlemesiyle beraber şehrimizin merkezinde nefes alma noktası oluşturmuş olacağız. Bu şehrimiz için yeterli değil, şehri yenilemek için 1999 öncesi yapılan yapıları daha modern ve daha sağlam yapılarla yenilemek ve insanlarımızın daha güvenli konutlarda ikamet etmesini arzu ediyoruz.

6 Şubat depreminden sonra hükümetimiz bu konuda önemli adımlar attı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımızın açıkladığı finansman modeli konusunda önemli bir proje var. Vatandaşlarımız bundan faydalanabiliyor. Kentsel dönüşüm projelerinde kira desteği burada önemli bir faktör. Aksaray Belediyesi olarak kentsel dönüşümü önemsiyoruz ve bu yüzden şehrimizin tam merkezinde bu dönüşümü başlatmış oluyoruz.

Kentsel dönüşüm ile ilgili şehrimizde kapsamlı bir çalışma yaptık. Bu projeye dahil edilebilecek mahallelerle ilgili gelecek döneme dair gerekli planlamaları yaptık. Burada sürdürebilirlilik önemli. Ekonomik olması önemli. Vatandaşın bu konuyu kabullenmesi, desteklemesi vermesi önemli ki bizim en büyük başarımız bu. Vatandaşımızın dönüşüm projelerine destek vermesi önemli bir aşama. Bizim başlattığımız olduğumuz kentsel dönüşümde vatandaşımızın neredeyse tamamı bu projeye destek oldu” şeklinde konuştu.

Aksaray’da dönüşüm yaşandığı sanayi projesine de değinen Belediye Başkanı Dinçer “Aksaray’ımızda ticaret gelişmesi adına sanayi dönüşüm projesi yaptık ve bitirdik. Şuan 1620 dükkandan oluşan çok büyük bir alan içerisinde sanayi esnaflarımız işyerlerine kavuştular. Burada ticari faaliyetlerde gerçekleştiriyorlar. Bu projemiz de ülkemizdeki en önemli sanayi dönüşüm projelerinden bir tanesi oldu” dedi.

Aksaray’da yapılan revizyon imar planından bahseden Başkan Dinçer, “Biz Aksaray Belediyesi olarak kentsel dönüşümü hızlandıran uygulamaları başlattık. İmar planında yapmış olduğumuz değişikliklerle bölge bazdan öte bina bazlı değişiklikleri teşvik eden düzenlemeler yaptık. Bir vatandaşımız kendi binasını dönüştürmek istiyorsa zaten hükümetimizin verdiği hibe ve kredi desteği var. Bundan faydalanabilir yada imarda kendisine verdiğimiz hak ile müteahhit payı denilebilir bu hak ile vatandaşımızın önünü açtık.

Aksaray’ımız büyük bir şehir. Gelişen bir şehir. Sürekli göç alıyor. Her yıl nüfusu artıyor. Uzmanlara göre deprem riski en az olan bir bölge. Sanayi işletmeleri şehrimizde büyük rağbet görüyor. Hayvancılık ve tarım sektörü ileri safhalarda. Aksaray çevresini ve çehresini değiştirmek bizim temel görevimiz olduğu için sürekli çalışıyoruz. Belediye binamızın değişmesi için süreç devam ediyor. Yeni Belediye hizmet binamızda hızla yükseliyor. Bunun yanında sosyal tesislerimiz ve hizmetlerimiz temelde tüm yönleriyle değişimini yaptığımız takip ettiğimiz projelerin sayısı çok fazla.

Cumhurbaşkanımızın çizmiş olduğu vizyon ile vatandaşımıza doğrudan dokunmak, gönül belediyeciliğinin temel prensipleri çerçevesinde projelerimiz devam ediyor” diyerek canlı yayında önemli konulara temas etti.