HER MEVSİM BİR BAŞKA GÜZEL AKSARAY

AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN PARK BAHÇE VE YEŞİL ALANLARA KIŞLIK BAKIM

Aksaray Belediyesi Park ve Bahçeler müdürlüğü ekipleri kentin ‘yeşil’ kimliğini öne çıkarmak amacıyla park, bahçe, meydan ve refüjlerde düzenleme çalışmalarını sürdürürken, yol kenarlarındaki ağaçlara da kış bakımı yapıyor. Yapılan çalışmayla trafiği tehlikeye atan ağaçların dalları budanarak ana arterler daha güzel bir görünüme kavuşuyor.

Ağaçların gelişimlerini sağlıklı kılmak, form vermek ve çiçeklenmenin miktar ile kalitesini yükseltmek için gerçekleştirilen budama işleminin yanı sıra, elektrik tellerine uzanan, araç ve vatandaşların geçişini engelleyen dallara da düzenleme yapıldı.

Şehrin dört bir tarafını ağaçlarla bezeyerek daha yeşil bir Aksaray için çalışan Aksaray Belediyesi, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte kurumuş ve tehlike oluşturan ağaçların bakım ve budama çalışmalarına başladı. Budama için en uygun zamanın ağaçların dinlenme dönemi olan kış mevsimi olduğunu söyleyen Aksaray Belediyesi Park ve Bahçeler müdürlüğü ekipleri, trafiği tehlikeye düşüren ağaçların budama çalışmalarının titizlikle yürütürken, diğer yandan çim biçme ve bakım işlemlerini sürdürüyorlar.

Aksaray’ın kış aylarında da rengarenk olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, "Ekiplerimiz park, bahçe, yeşil alan ve refüjlerde kışlık bakım çalışmalarına devam ediyorlar. Kışlık peyzaj çalışmasıyla çevremizi güzelleştirirken, ağaçların gelişimlerini sağlıklı kılmak adına da budama ve diğer bakım işlemlerini titizlikle gerçekleştiriyorlar.

Aksaray’ın kişi başına düşen yeşil alan miktarını daha da yukarılara taşımak için çalışmalarımıza devam etmekteyiz.” dedi.