HASTA YAKINI KONUK EVİ VE KÜLLİYE PROJESİ TAMAMLANMA AŞAMASINA GELDİ

BAŞKAN DİNÇER; “GAYEMİZ HER KESİME HİZMET EDEBİLMEK, HAYIR DUASI ALMAKTIR.

Aksaray’ı daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent haline getirmek amacıyla ulaşımdan spora, tarihi kültürel mirastan, tarımsal faaliyetlere kadar her alanda örnek projeleri hayata geçiren Aksaray Belediyesi, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında kentin en önemli eksiklerinden birini daha gideriyor.

Aksaray’ın yanında çevre illere de hizmet veren Aksaray Üniversitesi Eğitim ve araştırma Hastanesi’nde tedavi gören hasta yakınlarının yaşadığı konaklama sorunu yapılacak Hasta Yakınları Konuk evi ile çözüme kavuşacak. Hasta Yakını Konuk Evi ve Külliye projesinde kaba inşaat tamamlanırken çatı, seramik kaplama ve sıva çalışmaları devam ediyor.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hemen karşısındaki 2 Bin 935 metrekare alan üzerinde
inşa edilecek tesisin inşaat çalışmalarının hızlı bir şekilde sürdüğünü çok yakında açılışının gerçekleşerek hizmet vereceğini söyledi. Aksaray Belediyesinin önemli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiğini dile getiren Başkan Dinçer şöyle devam etti.

“Eğitim ve araştırma hastanemiz Aksaray başta olmak üzere çevre illere de hizmet veriyor. Bu nedenle özellikle hastalarını buraya İlçelerden, kırsaldan, diğer illerden getiren hasta yakınları, konaklama konusunda büyük sıkıntılar çekiyorlar. Ev konforunda yaşam alanı oluşturmak için yola çıktık. Manevi açıdan biz de son derece mutluyuz. Gayemiz her kesime hizmet edebilmek, hayır duası almaktır. Yıllardır konuşulan bu sorun inşallah çok yakında yapımını tamamlayacağımız Hasta Yakını Konuk Evi ve Külliye projemizle kısa zamanda ortadan kalkacak” diye konuştu.

2 kattan oluşacak olan Hasta Yakını ve Konuk Evi ve Külliye projesi içerisinde 2 kişilik ve 4 kişilik odalar bulunuyor. Vatandaşların barınma ihtiyacının karşılanmasının yanı sıra kafeterya, teras, mutfak lobi, kütüphane toplantı salonu ve camide yer alacak.