BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER 4,5 YILDA HAYATA GEÇİRİLEN PROJELER HAKKINDA DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

BAŞKAN DİNÇER; ‘’ŞEHRİMİZ İÇİN DURMADAN YORULMADAN ÇALIŞTIK ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ’’

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer 4,5 yılda hayata geçirdikleri projeler ve devam eden projeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Projelerin yapım aşamasından ve tamamlanma sürecine kadar tüm aşamaları tek tek değerlendiren Başkan Dinçer Aksaray için durmadan yorulmadan çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Seçim vaadi olarak sundukları tüm projeleri hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Dinçer, şu projeler ve etkinlikler hakkında bilgiler verdi; Bilim Festivali, Geleneksel Bağ Bozumu ve Pekmez Festivali, Kitap Günleri, Kentsel Dönüşüm projeleri, Katı Atık Tesisi ve Toplama Ayırma Tesislerinin (TAT), Sıcak asfalt, yol yapım çalışmaları, Parklar, Millet Bahçeleri ve Ağaçlandırmalar gibi birçok konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de sosyal kültürel etkinlikleri en beğenilen belediyeler arasında yer aldıklarını söyleyen Başkan Dinçer sosyal ve kültürel etkinliklerle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; Cumhuriyetimizin 100. Yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu ışığında bu yıl 2’ncisini düzenlediğimiz Bilim Festivali 3 gün sürdü.

Bilim Merkezimiz ev sahipliğinde TÜBİTAK ve Aksaray Valiliğimizin destek ve yürütücülüğünü üstlendiği Bilim Festivalinde 100'den fazla ulusal ve uluslararası firmanın katılım sağladı.

30 Bin Metrekarelik alanda gerçekleşen festivalimizde 200 etkinlik çadırı yer aldı. Toplumumuzun her kesimine hitap eden teknolojik ve bilimsel çalışmalar etkinlik çadırlarında icra edildi. Bu tür etkinliklerle çocuklarımızı ve gençlerimizi bilim ve teknoloji ışında geleceği yeniden inşa etmelerini arzu ediyoruz.

Bilim Festivalinin amacı TEKNOFEST Kuşağı olarak adlandırdığımız genç nesillerin bilgi ve teknolojiye olan ilgilerini artırmayı hedeflemekti, bu festivalle bu amaca ulaştığımızı düşünüyorum. Ayrıca bu yıl gerçekleştiğimiz festivalimizin içeriğini ve kapsamını nitelik ve nicelik bakımından artırdık ve bu doğrultuda etkinlik sayısı da arttı. Proje yarışması düzenledik. Savunma sanayimizin envanterinde bulunan askeri araç ve ekipmanlar ilk kez festivalimiz aracılığı ile sergilendi. Füze savunma sistemiz