ALPARSLAN TÜRKEŞ BULVARINDA YOLLAR GENİŞLİYOR

BAŞKAN DİNÇER; ‘’ŞEHRİMİZDE TRAFİK YOĞUNLUĞUNU EN AZA İNDİRGEMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ’’

Aksaray Belediyesi, Alparslan Türkeş Bulvarındaki yolda orta refüjleri daraltarak yol genişletme çalışması ve geçiş düzenleme çalışması başlattı.

Yol genişletme çalışmaları kapsamında orta refüj 3 metre genişliğinde daraltılarak elde edilen alan sıcak asfaltla kaplandıktan sonra yola dahil ediliyor. Acem Bulvarından OSB kavşağına kadar olan 150 metre uzunluğundaki alanda yapılan çalışmalarla daha akıcı bir trafik sağlanması hedefleniyor.

Geçiş düzenlemeleri ve yol genişletme çalışmaları ile yenilenen bulvarda Pazar Pazarı ve OSB yolu güzergahındaki yollarda yaşanabilecek trafik yoğunluklarının önüne geçilmiş olunacak. Yol genişletme ve kavşak düzenleme çalışmalarının ardından dekoratif aydınlatmalarla ve yetişmiş ağaçlarla donatılacak bulvar, ışıl ışıl bir görünüme kavuşturulmuş olunacak.

Alparslan Türkeş Bulvarında yapılan düzenleme çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Gelişen ve büyüyen şehrimizde ihtiyaçlarda sürekli olarak değişkenlik göstermektedir. Bizde bu büyüme hızına paralel olarak çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu bağlamda şehrimizdeki tüm ana arterlerimizde genişletme ve düzenleme çalışması gerçekleştiriyoruz. Alparslan Türkeş Bulvarı ve Acem Bulvarı Osb ve yeni sanayi sitesine ulaşım açısından önemli bir güzergâh bizde vatandaşlarımızdan ve çevre esnaflarımızdan aldığımız talepler doğrultusunda düzenleme çalışması başlattık. Yaptığımız çalışmalarla bulvarımızda ileride yaşanabilecek trafik yoğunluğunun önüne geçeceğiz.’’ Dedi.