YENİ BULVAR VE YOLLAR AKSARAY’DA TRAFİĞİ RAHATLATIYOR

BAŞKAN DİNÇER; ‘’YOL YAPIM ÇALIŞMALARINDA 580 BİN TON SICAK ASFALT KULLANDIK’’

Belediye Başkanı Evren Dinçer, yapımı tamamlanan 50 metrelik yeni bulvar yolunun ve yeni yolların trafiği rahatlattığını söyledi.

Vatandaşlara kesintisiz ve kaliteli hizmet vermek için birçok çalışma gerçekleştiren Aksaray Belediyesi ekiplerinin 4,5 yılda yaptığı yeni bulvar ve yollarda 580 bin ton sıcak asfalt üreterek yol çalışmalarında kullandı.

Aksaray Belediyesi’nin şehir içi ulaşım projeleri arasında yer alan 50 metrelik bulvar yolu, geçtiğimiz hafta yol çizgi çalışmasıyla tamamlandı. Sağlık Beldesi yolu güzergâhı üzerinde Hürriyet ve İstiklal Mahallesinin birleşme noktasından başlayarak Hacılar Harmanı Mahallesine bağlantısı sağlanan 6.5 kilometre uzunluğunda, 50 metre genişliğindeki bulvar yolunda uyarı ve yön levhalarıyla trafik işaretlemeleri yapıldı. Kontrollü olarak kullanılmaya başlanılan yeni bulvar yolu şehir genelindeki trafik yoğunluğunu önemli ölçüde azalttı.

Yeni bulvar yolunun trafiğe açılması, mesafeleri kısalttığı gibi zaman tasarrufu da sağladığını belirten Belediye Başkanı Dinçer, “Şehrimizin en geniş bulvar yolu olma özelliğini taşıyan 50 metrelik yolumuz, şehrimizin önemli alternatif ulaşım güzergahı oldu. Bulvar yolumuz Hürriyet, İstiklal, Yavuz Sultan Selim, Selçuklu, Mehmet Akif Ersoy Mahalleleri ile Hacılar Harmanı Mahallesi birbirine bağlıyor. Bulvar yolumuz mesafeleri kısalttığı gibi zamandan da tasarruf sağlıyor. Diğer bir yandan ise bulvar yolumuzun şehir merkezi trafiğinde oluşabilecek yoğunluğun önemli derecede önüne geçeceğini öngörüyoruz” diye konuştu.