ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI MEHMET ÖZHASEKİ AKSARAY YENİ SANAYİ SİTESİ’NDE FAALİYETLERİN BAŞLADIĞINI DUYURDU

BAŞKAN DİNÇER; ‘’ SANAYİ SİTEMİZ İSTİHDAMA VE BÖLGESEL GELİŞMEYE KATKI SAĞLIYOR’’

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Aksaray Belediyesi ve TOKİ İş birliğinde yapımı tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilen Yeni Sanayi Sitesinde faaliyetlerin başladığını duyurdu.

Aksaray Belediyesi geçtiğimiz yıllarda kullanım ömrünü tamamlamış sanayi sitesinde faaliyet gösteren esnafları yeni modern ve kullanışlı iş yerlerine kavuşturmak için TOKİ ile birlikte yeni sanayi sitesi projesine başlamıştı. Bin 620 adet iş yerinden oluşan Yeni Sanayi Sitesi tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi.

Bakan Özhaseki, sosyal medya hesabından, Toplu Konut İdaresince (TOKİ) yeniden inşa edilen Aksaray Yeni Sanayi Sitesi'ne ilişkin paylaşımda bulundu.

Özhaseki, paylaşımında, “Kentsel dönüşümle sadece evlerimizi değil, iş yerlerimizi de yeniliyoruz. Aksaray'da kentsel dönüşüm kapsamında yeniden inşa ettiğimiz Bin 620 dükkânlık Aksaray Yeni Sanayi Sitesi hayırlı olsun. Şehrimizin ekonomisine can katacak Aksaray Yeni Sanayi Sitesi'nde vatandaşlarımız çalışmaya, üretmeye başladılar. Rabbim kazançlarını bereketli eylesin” ifadelerine yer verdi.

SANAYİ SİTEMİZ İSTİHDAMA VE BÖLGESEL GELİŞMEYE KATKI SAĞLIYOR

Türkiye’nin örnek projeleri arasında yer alan Aksaray Yeni Sanayi Sitesi’nin istihdam başta olmak üzere, bölgesel gelişmeye ve üretimde verimliliğin artmasına katkı sağlayacağını belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Günümüz şartlarına uygun inşa edilen sanayi sitemiz şehrimizde uzun yıllar hizmet verecek. Bu projemiz geleceğe yapılan bir yatırım olduğu için şehrimizin kalkınmasında önemli bir rol üstlenecek. Şehrimizin önemli yatırımları arasında yer alan Sanayi Sitemizde, esnaflarımız daha sağlıklı ve temiz ortamlarda hizmet verecek. Aksaray’ımıza kazandırdığımız Sanayi Sitemiz aynı zamanda şehrimizin prestijine katkı sağlayacak.” şeklinde konuştu.

Başkan Dinçer, açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi; “Böylesine önemli bir projenin şehrimize kazandırılmasına katkı sunan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ Başkanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

KONFORLU İŞYERLERİNE KAVUŞAN ESNAFLAR MUTLU

Aksaray Yeni Sanayi Sitesi esnafları ise, yeni, büyük ve konforlu işyerlerine kavuştukları için mutlu olduklarını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakan Mehmet Özhaseki’ye teşekkür eden sanayi esnafı,“Burası çalışma alanı olarak daha geniş, daha ferah. Daha rahat çalışıyoruz. Yollarımız geniş, park sorunumuz yok. Her yönüyle güzel, Türkiye’de şu anda tek diyebilirim. Burada biz çok rahatız. Ben kesinlikle hayal etmiyordum. Kiracıydım, şu anda Allah’ın bugününe şükür, dükkan sahibi oldum. Bu tür işletmeyi baba oğula yapmaz. Cumhurbaşkanımıza, Bakanımıza teşekkür ederiz. Hayalimizden öte oldu.” şeklinde konuştu.