DAHA YEŞİL BİR AKSARAY İÇİN PARK VE BAHÇELERDE SONBAHAR BAKIMI

BAŞKAN DİNÇER; ‘’YILIN HER MEVSİMİNDE FİDAN DİKİMİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ’’

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in göreve gelmesi ile şehir genelinde başlanılan ağaçlandırma ve yeşil alan varlıklarını artırmaya yönelik çalışmalara devam ediliyor.

Şehrin birçok noktasına park, bahçe ve yeşil alanların sayısını artıran Aksaray Belediyesi, bu alanlarda bulunan ağaçların bakımını da periyodik olarak gerçekleştiriyor. Yılın her mevsiminde bakım çalışmalarını ihmal etmeyen Belediye ekipleri, Atatürk Bulvarında çim biçme çalışmaları, Ereğlikapı mahallesi ve Kılıçarslan Parkında ağaç budama çalışmaları yaptı.

Çalışmalar çerçevesinde park, mesire alanı, ağaçlandırma sahaları, kavşak ve yol kenarlarındaki ağaçların budaması yapılıyor. İşlem sayesinde ağaç ile çalılar daha kuvvetli ve sağlıklı olurken, kent estetik görünüme kavuşuyor.

Sonbaharda parklarda ve yeşil alanlarda yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "Halkımızın nefes aldığı, ailesi ve sevdikleriyle birlikte güzel vakit geçirdiği parklarımızın ve yeşil alanlarımızın bakımına özen gösteriyoruz. Mevsimsel bakımlar sadece görsel anlamda değil hemşehrilerimizin sağlıklı ve rahat bir ortamda yaşamlarını sürdürebilmeleri açısından da önemli. Çevre düzenleme ve yenileme çalışmalarımızla şehrimizi daha da güzelleştiriyor, yeşil alanlarımıza gözümüz gibi bakıyoruz" dedi.