PİR ALİ SULTAN TÜRBESİ VE MESCİDİNDE RESTORASYON ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

“PİR ALİ SULTAN TÜRBE VE MESCİDİ ÖZGÜN HALİNİ ALACAK”

Aksaray Belediyesi ve Konya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından Taşpazar Mahallesi’nde bulunan Pir Ali Sultan Türbesi ve Mescidinde başlayan restorasyon çalışması sürüyor. Restorasyonda önemli aşamalar kaydedilirken toprak altında kalan mescit gün yüzüne çıkartıldı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, şehir genelinde tarihi yapılarda başlattığı restorasyon çalışmaları Pir Ali Sultan Türbesi ve Mescidin de devam ediyor.

15’inci yüzyılda Aksaray’da yetişmiş din âlimlerinden olan Pir Ali Sultan’a ait türbede mezar taşları ve sandukaları da aslına uygun olarak yeniden onarılırken türbenin kubbe ve duvarlarında güçlendirme çalışmaları sürüyor.

Aksaray Belediyesi ve Konya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından Türbe ile eş zamanlı restore edilen Pir Ali Sultan Mescidinde toprak altına kalan kısımlar gün yüzüne çıkartılırken türbeyi çevreleyen bahçe duvarı yeniden inşa edildi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Osmanlı hükümdarı Kanuni Sultan Süleyman devrinde Aksaray’da yaşayan Pir Ali Sultan’ın tasavvuf alanında önemli âlimler arasında yer aldığını söyledi.

Pir Ali Sultan Türbesi ve Mescidinde başlayan restore çalışmalarından sonra türbenin en özgün halini alacağını bildiren Belediye Başkanı Dinçer, “Restore çalışmalarımızla geleceğimize sahip çıkıyor, bu kültür mirasımızı gelecek kuşaklara bırakmak istiyoruz. Şehrimizin önde gelen din alimlerinden olan Pir Ali Sultanın türbe ve mescidini gün yüzüne çıkıyor. Aslına uygun restore ettiğimiz türbemizde sona geliyoruz” dedi.