HALKIMIZLA İSTİŞARE İÇERİSİNDE ŞEHRİN GELECEĞİNE YÖN VERECEK HİZMETLERİ HAYATA GEÇİRDİK

BAŞKAN DİNÇER; “HEM ŞEHRİMİZE HEM GÖNÜLLERE HİZMET ETTİK”

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer geride kalan 4,5 yıllık görev süresinde hayata geçirdiği yatırımlarla Aksaray’da ilklerin ve enlerin altına imza attı.

Başkan Dinçer’in öncülüğünde gerçekleşen projelerle Aksaray’ın bugünlerine ve yarınlarına büyük kazanımlar sağlandı.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer son 4,5 yılda Aksaray’da büyük değişim ve gelişim yaşandığına dikkat çekerek sözlerine şöyle devam etti. "Yaptığımız hizmetlerle hem gönülleri hem de şehrimizi inşa ediyoruz. Toplumun her kesimine hitap eden, gönüllere dokunan projeler yapıyoruz. Şehrimizin her yerinde büyük projelerimiz yükselmeye devam ediyor. Seçim beyannamemizin dışında yer alan birçok hizmeti de şehrimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Aksaray’a altyapı, üstyapı, ulaşım, kentsel dönüşüm, kültür, sanat, spor ve eğitimde gerçekleştirdiği hizmet ve yatırımların yanı sıra çevreci ve yeni ek gelir kaynakları bularak belediye kazandıran Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, tüm bu hizmetleri şehrin her mahallesinde gerçekleştirdiği mahalle toplantılarıyla halkla istişare ederek hayata geçirdi.

AKSARAY’A DEĞER KATAN PROJOLER KAZANDIRILDI

Aksaray Küçük Sanayi Sitesi (ASTİM), Sevgi Evleri, Mahalle ve Kitap Konakları, Millet Bahçeleri, Entegre Katı Atık Depolama ve Bertaraf Tesisi, TAT Merkezi, Küçük Bölcek Nakkaş Hasas Kadın Aktivite Merkezi, Aratol Taziye Evi, onlarca tarihi yapıya yapılan restorasyon çalışmaları, şehir giriş çıkışlarına yapılan yerinde müdahaleler, 4,5 Yıl takvim yılına sığdırılan onlarca hizmet Aksaray’a değer katıyor.

Bunun yanı sıra yapımı devam eden ve kısa süre sonra açılışları gerçekleşecek olan Yeni Belediye Hizmet Binası, Hasta Yakını Konuk Evi ve Külliyesi, Selçuklu ve Bedir Muhtar Külliye ve Camisi, Şehitlik Müzesi ise tamamlanmak üzere olan projeler…

SOSYAL BELEDİYECİLİK

Başta 6 şubat depreminde evsiz kalan depremzedeler için ilk günden itibaren yardımları ulaştıran ardından bölgedeki  barınma ihtiyacı için ilk etapta çadır sevkiyatı, sonrasında bölgeye Güney Kore devleti ile yapılan protokol çerçevesinde kurulan kardeşlik mahallesi, Belediyeye ait kullanılmayan arazilerin değerlendirilerek çıkan mahsulü garip gurabanın sofralarına ulaştıran, hoş geldin bebek, hasta bakım seti ile yüzleri gülümseten, ihtiyaç sahibi yüzlerce çocuğu sünnet şöleni düzenleyerek gönülleri hoş eden bir belediyecilik anlayışıyla her haneye her gönüle ulaşmayı başardı.

20 YILLIK ŞAMPİYONLUK HASRETİ SON BULDU

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer göreve geldiğinde Bölgesel Amatör Ligde (BAL) mücadele eden 68 Aksaray Belediyespor’a çifte şampiyonluk sevinci yaşatarak önce 3.lige oradan da şehrin 20 yıllık şampiyonluk hasretine son vererek 2.lige terfi etmesini sağladı ve siyah beyazlı camianın 2.lig hasretine son verdi.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer Aksaray’a kazandırılan hizmetlere ilişkin sözlerine şöyle devam etti. “Belediyelerin sunduğu hizmet kalitesini ölçen, hizmetten yararlanan vatandaşlardır. Geride kalan 4,5 yılda hep bu doğrultuda insanımıza dokunan hizmetlerle anıldık. Göreve geldiğimiz ilk günkü heyecan ve kararlılıkla şehrimiz için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.