BELEDİYE BAŞKANI DİNÇER VE MECLİS ÜYELERİ SELÇUKLU KÜLLİYESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

BAŞKAN DİNÇER “PROJELERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ”

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer beraberindeki meclis üyeleri ile birlikte Selçuklu Külliyesi ve Cami inşaatında incelemelerde bulundu. “Projelerimizin takipçiyiz” diyen Belediye Başkanı Dinçer, Selçuklu Külliyesi ve Cami projesinin Aksaray’ın bugününe ve yarınlarına hizmet edeceğini söyledi.

Aksaray Belediyesi tarafından Selçuklu Park içerisinde projelendirilen ve Aksaray’ın köklü tarihine değer katacak Selçuklu Külliyesi ve Cami projesi inşaatı hızla devam ediyor.

Büyük kubbesi yapılan Selçuklu Külliyesinde cami inşaatı ile sosyal donatı alanlarının inşaatı eş zamanlı olarak sürüyor. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, belediye meclis üyeleri ile birlikte Selçuklu Külliyesi ve Cami inşaatında incelemelerde bulundu. İnşaat ile ilgili yetkililerde bilgi alan Başkan Dinçer, inşaat sahasında devam eden çalışmaları yerinde gördü.

Aksaray’ın Selçuklu şehri olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Dinçer, “Şehrimizin dört bir yanında Selçuklu dönemine ait birçok eser ve yapı mevcut. Selçuklu medeniyeti Aksaray’ı adeta ikinci bir payitaht gibi görmüş, büyük bir imar kalkınmasına imza atarak Aksaray’da Cami, köprü, medrese, han ve hamam gibi birçok eser bırakmıştır.

Bizlerde ecdattan kalan bu mirasa sahip çıkıp aynı zamanda Selçuklu şehri olarak bilinen şehrimizin bugünlerine ve yarınlarına hizmet eden simge projelerden biri olacağına inandığımız Selçuklu Külliyesini inşallah çok yakında Aksaray’ımıza kazandıracağız” şeklinde konuştu.

Selçuklu Külliyesi ve Cami’sinde modern mimari ile Selçuklu kültürüne ait motiflere yer verildiğini kaydeden Başkan Dinçer, “Projemiz tamamlandığında Aksaray’ın kültürel zenginliklerine yeni bir değer daha kazandırılmış olacak” dedi.