BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER MALAZGİRT ZAFERİNİN YIL DÖNÜMÜ MÜNASEBETİ İLE MESAJ YAYIMLADI

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Malazgirt Zaferi’nin 952.yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Dinçer mesajında şu ifadelere yer verdi. “Malazgirt Zaferi, Türk milletinin azim, inanç ve kararlılıkla mücadele etme gücünü simgelemektedir.

Aradan geçen uzun asırlar boyunca Malazgirt ruhu aziz milletimize daima ilham kaynağı olmuştur. Adaletli ve merhametli yönetim anlayışıyla tarihe geçen Sultan Alparslan'ın önderliğinde 1071'de Anadolu topraklarına ekilen tohumlar yeşererek, 7 iklim 4 kıtayı kaplamıştır.

Büyük Selçuklu Sultanı Alparslan'ın önderliğinde gerçekleşen bu zafer, Türklerin Anadolu'da kalıcı bir varlık kurmasının temelini atmıştır. Bu zafer, Türk milletinin bağımsızlık aşkını ve vatan sevgisini en güçlü şekilde ortaya koymuştur.

Bu büyük zaferlerde ortaya konan azim ve kararlılık, aziz milletimizin istiklali ve istikbali için mücadele ederken hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağının, her türlü zorluğun üstesinden gelebilecek güce ve cesarete sahip olduğunun ispatıdır.

Köklü geçmişten, güçlü bir geleceğe uzanan bu kutlu zaferin yankıları günümüzde hala sürmektedir ve daha nice bin yıllarda da yankılanacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle 26 Ağustos 1071 yılında kazandığımız Malazgirt Zaferi’nin 952. yıl dönümünde Anadolu’yu bizlere ebedi vatan kılan Sultan Alparslan ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.