BAŞKAN DİNÇER AKSARAY’A YENİ YAŞAM ALANLARI KAZANDIRMAYI SÜRDÜRÜYOR

BAŞKAN DİNÇER “ŞEHİR ESTETİĞİNE UYGUN KENT PARK’IMIZI ÇOK YAKINDA HİZMETE AÇIYORUZ”

Makas kavşağında yapılan kavşak düzenlemesinin ardından kolları vatandaşın nefes alabileceği kent park için sıvayan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer başarılı bir projeye daha imza atmaya hazırlanıyor.

Şehrin giriş noktalarından biri olan makas kavşağında yapımında sona yaklaşılan kent park yeşil dokusu, dekoratif oturma grupları, ışıklandırması, 380 metrekarelik süs havuzu, yürüyüş yolları ve kafeteryasıyla yeni nesil parklar arasındaki yerini almaya hazırlanıyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer konuya ilişkin şu bilgileri paylaştı. “Şehrimizin giriş noktalarından biri olan makas kavşağında kent estetiğine uygun tasarladığımız parkımız modern görünümü ve yeşil alanlarıyla misafirlerini karşılarken, aynı zamanda bölgede yaşayan vatandaşlarımıza daha ferah, tüm yaş gruplarına hitap eden, sosyalleşebilecekleri, olası bir afet anında da toplanma alanı olarak kullanılabilecekleri bir park kazandırmış olduk. Aksaray yeşil alanları ve parklarıyla yaşayan, nefes alan örnek bir şehir konumunda” ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar şehrin her noktasında yeşil doğa odaklı çalışmalara imza atan, kente yeni yaşam alanları kazandırmaya yönelik çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Başkan Dr. Evren Dinçer’in çabası vatandaşlardan tam not aldı.

11 Bin metrekarelik alanda tamamen revize edilerek yenilenen kent park her yaş grubundan bölge sakinlerinin nefes alabileceği, gecesi ve gündüzüyle sıklıkla ziyaret edecekleri, Aksaray’a renk katan bir alan haline dönüşecek.

Kısa süre sonra vatandaşların hizmetine açılacak parkın çevresinde daha önce yapılan trafik düzenlemesi ile park yayalar için ulaşımı kolay ve güvenli hale getirilmişti. Kent Park; Makas Kavşağı’nın hemen yanında Atatürk Bulvarı, Alparslan Türkeş Bulvarı ile Aşık Molla Caddesi’nin kesiştiği noktada bulunuyor.