AKSARAY BELEDİYESİ YAZ SPOR OKULLARI ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE KATKI SUNUYOR

ÇOCUKLAR YAZ SPOR OKULUNDA YETENEKLERİNİ KEŞFEDİYOR

Aksaray Belediyesi, yaz tatili döneminde ücretsiz olarak verdiği yaz spor okulunda çocuklar hem eğitim alıyor hem de yeteneklerini keşfediyor. 750 sporcunun katıldığı yaz spor okulunda futbol ve tenis branşında eğitimler veriliyor.

Aksaray Belediyesi ait TOKİ Gençosman Spor Tesisleri ile Nakkaş Mahallesi Spor Tesislerinde yaz okulu tam gaz sürüyor. 8 – 13 yaş arası çocukların katılabildiği yaz spor okulu, iki farklı spor tesisinde aynı saatler arasında hafta içi her gün devam ediyor.

Çocukların zihinsel ve bedensel gelişimleri ile sosyalleşmelerine katkı sunmak ve ayrıca yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla sunulan yaz spor okullarına ilgi bu yıl yoğun oldu. Yaz spor okulunda verilen eğitimlerde çocuklar spor yaparken hem eğleniyor hemde öğreniyorlar.

Hafta içi her gün iki farklı spor tesisinde eş zamanlı olarak başlayan yaz spor okullarında 600’ü futbol, 150’si tenis olmak üzere 750 öğrenci spor eğitimi alıyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, çocukların serbest zamanını en iyi şekilde değerlendirmeleri için yaz spor okullarının bir fırsat olduğunu dile getirerek “Her yıl olduğu gibi bu yılda Yaz Spor Okullarımız yoğun ilgi görüyor. Tesislerimizde eğitimlere katılım sağlayan çocuklarımız spor yaparken vakitlerini verimli ve kaliteli geçiriyor. Bunun yanında ilgi ve yeteneklerini de keşfetme imkânı bulunuyor. Yaz spor okullarımızda bu yıl olduğu gibi gelecek yıllarda çocuklarımızı ağırlamayı sürdüreceğiz” dedi.