AKSARAYDA YEŞİL ALANLARIN SAYILARI ARTIYOR

BAŞKAN DİNÇER; “AKSARAY’IN TASVİRİNİN YEŞİL İLE YAPILMASI İÇİN AZAMİ GAYRET GÖSTERİYORUZ”

“YEŞİL AKSARAY İÇİN HER MEVSİM AĞAÇ VE FİDAN DİKİYORUZ”

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in ‘Yeniden Yeşil Aksaray’ sloganı ile şehir genelinde başlattığı ağaçlandırma çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. Aksaray’da yeşil alan varlığında son yıllarda ciddi oranda artış yaşandı. Aksaray’da kişi başına düşen yeşil alan miktarı 5,1 metrekareden 6,1 metrekare’ye yükseldi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in şehre kazandırdığı Kalanlar Millet Bahçesi ile yeniden revize edilen Fatih Millet Bahçesi, ağaçlandırma alanlarına, park ve bahçelere, refüjlere dikilen fidan ve ağaçlar son yıllarda Aksaray’ın yeşil alan varlığına ciddi katkılar sağladı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray genelinde ağaçlandırma çalışmalarının her mevsim sürdüğüne işaret ederek “Toprak yapımıza ve iklimimize uygun ağaç ve fidan dikmeyi sürdürüyoruz. Şehrimizin yeşil alan varlığına her gün yenileri ekliyoruz. Aksaray’ın tasvirinin yeşil ile yapılması için azami gayret gösteriyoruz. Bu bağlamda yeşil doğa için aralıksız çalışıyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, şehrin yeşil alan varlığı yanında sahip olduğu mevcut yeşil alanların korunduğuna dikkat çekerek “Hemşerilerimizin doğal güzelliklerden en iyi şekilde istifade etmesi içinde çalışmalar yürütüyoruz. Bu minvalde Aksaray’ımızla özdeşleşen simge güzelliklerimizden Hasandağı’nda mevcut mesire alanında yaptığımız iyileştirmelerle daha rantabl bir görünüm kazandırdık. Bu vesileyle pazar günü müsait olan tüm hemşerilerimizi Hasandağı mesire alanımıza davet ediyorum” dedi.

Hasandağı yılın dört mevsiminde eşsiz manzarasıyla sadece piknikçilerin değil dağ sporları yapanlar için zorlu bir zirve, fotoğraf tutkunları içinde doğal bir plato özelliği taşıyor. Türkiye’nin 3.büyük dağı konumunda ki Hasandağı kartpostallık görüntüsüyle yılın her mevsimi yurdun her noktasından misafirlerini ağırlıyor.

Pazar günü yapılacak birçok aktiviteyle yeni yüzüyle hizmete girecek Hasandağı mesire alanında, çocuk sesleri zirveye doğru yankılanacak. Çocuk oyun alanları, animatör müzik, şişme oyun alanları ve ikramlarla aileler gönüllerince bir gün yaşayacaklar.