BAŞKAN DİNÇER, 50 METRELİK YOLDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, pmt serimi sonrasında sathi kaplama yapılan 50 metrelik bulvar yolunda incelemelerde bulundu. Başkan Dinçer, Aksaray’ın alternatif ulaşım ağları arasında yer alan bulvar yolunun şehir merkezi trafiğini ciddi oranda etkileyerek rahatlatacağını bildirdi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, şehrin ulaşım ağına dahil ettiği ve Sağlık Beldesi yolu güzergâhı üzerinde Hürriyet ve İstiklal Mahallesi’nin birleşme noktasından başlayarak Hacılar Harmanı Mahallesine bağlantısı sağlanan 6,5 kilometrelik 50 metrelik bulvar yolunda süren çalışmaları yerinde inceledi.

Yılbaşından itibaren tek şeritli olarak trafiğe açılan 50 metrelik yolda zemin güçlendirmesi ve pmt serimi etaplar halinde devam ediyor. Bulvar yolunun altyapı ve üstyapı malzemeleriyle birlikte konforlu ve uzun ömürlü olması için titizlikle çalışan Aksaray Belediyesi ekipleri, pmt serimi tamamlanan güzergahlarda sathi kaplama çalışmaları gerçekleştiriyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, şehir içi ulaşımında önem arz eden 50 metrelik bulvar yolunda kesintisiz bir çalışma yürütüldüğünü belirtti. Aksaray nüfusunun arttığını ve buna bağlı olarak şehir genelinde alternatif ulaşım güzergahları belirlendiğini aktaran Belediye Başkanı Dinçer, “50 Metrelik bulvar yolunun ulaşım aksı şehir trafiğini olumlu yönde etkileyecek. Yeni belediye binamızı inşa ettiğimiz Hacılar Harmanı Mahallesini, Sağlık yoluna bağlayan bu güzergahta Yavuz Sultan Selim, İstiklal ve Hürriyet Mahalleleri bulunuyor. Bu güzergah yolunda ciddi bir çalışma yapıyoruz. Burada hem mesafeler kısalacak hemde şehir merkezi trafik yoğunluğunu bir ölçüde önlemiş olacağız” dedi.

Pmt serimi ve sathi kaplama yapılan 50 metrelik yeni bulvar yolunun şehre katkılarından bahseden Başkan Dinçer, “Şehrin planlı büyümesine katkı sağlayacak olan 50 Metrelik Yeni Bulvar Yolu tamamlandığında Hürriyet, İstiklal, Yavuz Sultan Selim, Mehmet Akif Ersoy, Selçuklu ve Hacılar Harmanı Mahallerini birbirine bağlantısını sağlamış olacağız. Belediye binamızı tamamlamamız ile birlikte, ASTİM, OSB, Toptancılar Sitesi ve Sağlık yolu arasında mesafeler kısalacak, hem tasarruf sağladığımız gibi şehir trafiğini rahatlatmış olacağız.” Dedi.