YEŞİL AKSARAY İÇİN AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

BELEDİYE BAŞKANI DİNÇER; “AKSARAY’IMIZIN YEŞİL ALAN VARLIĞINI ARTIRMAK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”

Aksaray Belediyesi daha yaşanılabilir çevre ve Yeşil Aksaray hedefinden yola çıkarak ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda şehrin her noktasında park, bahçe ve refüjlerde ağaç dikimi yapılıyor.

Kent merkezinde park, bahçe ve yeşil alanların yanı sıra bulvar, kavşak, kaldırım ve refüjlerdeki ağaçlandırma süsleme yeşillendirme çalışmaları da büyük beğeni topluyor.

“Bir ağaç dikmek, geleceğe nefes olacak bir adımdır” diyen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ağaçlandırma çalışmaları hakkında şunları söyledi; “Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak herkesin görevi. Bu da çevre çalışmalarına verilen önemle sağlanabilir. Şehrimizin her karış toprağı en verimli bir şekilde değerlendirmek için fidan ve yetişmiş ağaç dikiyoruz. Hiçbir zaman ‘Bir fidandan ne olacak’ demiyoruz. Aksaray’ımızın dört bir yanını fidan dikip, ağaçlandırarak Yeşil Aksaray hedefine her gün bir adım daha yaklaşıyoruz” dedi.

Aksaray’da kişi başına düşen yeşil alan varlığının 5,1 metrekareden 6,1 metrekareye yükseldiğini altını çizen Belediye Başkanı Dinçer; millet bahçeleri, kavşaklar, orta refüjlere fidan dikiminin aralıksız sürdüğünü ve şehrin genelinde ki yeşil alan ve park sayısını 261’e ulaştığını bildirdi.

Aksaray’da devam eden ağaçlandırma seferberliğinin yılın ilk yarısında daha hız kazandığını belirten Başkan Dinçer, “Yeşille iç içe bir Aksaray oluşturmak için Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz yılın her döneminde hummalı bir çalışma içerisinde. Bizim hedefimiz Aksaray’ı görünümüyle ve havasıyla geçmişte anıldığı adıyla Yeşil Aksaray unvanına kavuşturmak. Bu doğrultuda ağaçlandırma seferberliğimizi yıl boyunca sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.