BAŞKAN DİNÇER VE MİLLETVEKİLİ AYDOĞDU ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ İNŞAATINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

MİLLETVEKİLİ AYDOĞDU; "ŞEHRİN HER BÖLGESİNDE BELEDİYEMİZİN ÇALIŞMASI VAR"

Hizmet yarışını sürdüren Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer AK Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu ile birlikte şehrin dört bir yanında devam eden projeleri gezerek yetkililerden bilgi alıyor.
Aksaray’da bir ilk olma özelliğini taşıyacak Engelsiz Yaşam Merkezinde çalışmaları yakından takip eden Başkan Dinçer Engelsiz Yaşam Merkezinin bu yıl içerisinde hizmete gireceğinin müjdesini verdi.
Başkan Dinçer ile projeleri gezen Ak Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu şunları söyledi. “Aksaray’da güzel işler oluyor Evren Başkanımın en manidar projelerinden biride Engelsiz Yaşam Merkezi görüyorum ki Evren Başkanım şehrin tamamını kucaklamaya devam ediyor. Daha önce Aksaray’da emsali olmayan çok kapsamlı bu tesis için hemşerilerim adına teşekkür ediyorum” dedi.

Eğitim faaliyetlerinin dışında sportif faaliyetler, sanatsal etkinlikler, öğrenci ve velilerine yönelik değerler eğitimi, ailelere danışmanlık hizmetlerinin verileceği tesis Aksaray’da hali hazırda faaliyet gösteren engelli derneklerini de tek çatı altında toplayacak.

Engelsiz Yaşam Merkezinde açıklamalarda bulunan Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer şunları söyledi. “Engelsiz Yaşam Merkezimizi engelli vatandaşların ve ailelerinin her türlü ihtiyacını karşılayabileceği nitelikte projelendirdik. Engelli vatandaşlarımıza modern ve kapsamlı bir tesis kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl içerisinde de inşallah hizmete açmayı planlıyoruz şehrimize şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Toplamda 2 bin 500 metrekare alandan oluşan engelsiz yaşam merkezi 2 kat olarak inşa edilecek. İçerisinde 8 atölye bulunan tesiste engelli vatandaşların ve ailelerinin tüm ihtiyacına cevap verecek donanımına sahip.
Engelli vatandaşların hoş zaman geçirebilecekleri, kendilerini geliştirebilecekleri Engelsiz Yaşam Merkezi; derslikler, spor salonu, kütüphane, konferans salonu, kafeterya, sosyal donatı alanlarına yer verildi.