ULUIRMAK DÜZENLİ OLARAK TEMİZLENİYOR

"LÜTFEN ÇEVREMİZİ TEMİZ TUTALIM"

Aksaray Belediyesi, görüntü kirliğini önlemek için Uluırmak’ta temizlik çalışması başlattı.

Aksaray Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, şehrin simgesi haline gelen Uluırmak hattı boyunca kapsamlı bir çalışma başlattı. Uluırmak’ta su seviyesinin düştüğü bölgelerde süren çalışmada ırmak içine atılan çöpler temizlenirken su birikintilerinin neden olduğu sazlıklar kepçelerle ortadan kaldırılıyor.

Irmak hattı güzergahında yosunlar ve akıntının getirdiği atık malzemeleri temizleyen ekiplerin çalışması, vatandaşlar tarafından takdir görüyor.

Yıl içerisinde belirli periyotlarla temizlenen Uluırmak’ta insan sağlığına tehdit edebilecek vektör gibi zararlılara karşı dezenfekte çalışması da başladı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, kentin simgesi haline gelen Uluırmak’ta belirli periyotlarla temizlik çalışmasının süreceğini işaret etti. Belediye Başkanı Dinçer, ayrıca vatandaşların Uluırmak’ı kirletenleri uyarmasını istedi.