“YAPTIĞIMIZ PROJELERLE AKSARAY’I GELECEĞE TAŞIYORUZ”

BAŞKAN DİNÇER; “2. DÖNEMİMİZDE DAHA ÇOK TRAFİK VE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİMİZİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Aksaray Belediyesi son dört yıl içinde altyapıya yaptığı yatırımlarla şehrin özellikle içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon alanında yaşanan problemleri minimize ederek özellikle içme suyu kaçaklarını engelleyerek büyük tasarruf sağladı.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer bu dönemde en çok altyapıya ağırlık verdiklerini belirterek şu ifadelere yer verdi; “ Aksaray İç Anadolu da en hızlı büyüyen şehirlerden birisi son 5 yılda Aksaray’ın merkez nüfusu yaklaşık 30 bin civarında arttı. Biz de yaptığımız projelerle şehrimizi geleceğe taşıyan projeler üretiyoruz. Özellikle altyapıda son 4 yılda 180 km içme suyu, 86 km asbest, 39 km kanalizasyon ve 20 km üzerinde yağmur suyu hattı çalışması yaptık. Büyük ve modern bir şehrin inşası altyapıdan başlar. Bu doğrultuda bizde ilk dönemde enerjimizin çoğunu altyapıya harcadık. Yaptığımız bu çalışmalarla kayıp kaçak oranını büyük oranda azalttık. Aynı zamanda şehrimizi sağlıksız borulardan kurtarmış olduk.

“Yeni Dönemde Kentsel Dönüşüm Projemizi Merkezdeki Mahallelere Yayacağız”

Önümüzdeki 5 yıllık dönemde ise daha çok kentsel dönüşüm, ulaşım ve trafikle ilgili projeleri hayata geçireceğiz. Biliyorsunuz şehir merkezinde devam eden bir kentsel dönüşüm projemiz var bunu daha geliştirerek merkezde en az 3 mahalleye daha yayacağız. Yine şehir merkezinde büyük yoğunluk yaratan ve ömrünü tamamlayan Belediye binasını taşıyacağız. Ayrıca kapalı çarşı yanındaki Medaş binasını yenilemeyi düşünüyoruz. Bu projelerimizin hazırlıklarını yapıyoruz. Yeni dönemde hepsini bir bir hayata geçireceğiz.

Özellikle üzerinde duracağımız bir diğer konu da ulaşım ve trafikle alakalı projeler. Şehir merkezindeki trafiği rahatlatacak yeni bulvar ve yollar, yaya geçitleri, akıllı kavşakların yaygınlaştırılması, akıllı tabelaların şehir genelinde yaygınlaştırılması gibi konular üzerinde özellikle duruyoruz. Hürriyet Mahallesinden başlayıp Hacılar Harmanı Mahallesine kadar uzanan ve yaklaşık 6.5 km uzunluğunda 50 metre genişliğindeki bulvar çalışmamızda sona geldik inşallah bu yıl açılışını yapacağız. Aksaray insan nüfusuna paralel araç yoğunluğunun da hızla arttığı bir şehir. Göreve geldiğimiz de 120 bin civarında olan araç sayısı bu yıl itibariyle 146 bin oldu. Yaz aylarıyla birlikte bu rakam çok daha yukarıya çıkıyor. Şehir merkezinde 22 bin metrekare alanda yaptığımız Hamidiye kentsel dönüşüm projemizin altını 2 katlı otopark olarak planlama yaptık. İnşallah yaptığımız projelerle şehrimizi geleceğe taşıyacağız.” dedi