KÖTÜ KOKU VE GÖRÜNTÜYE GEÇİT VERİLMİYOR

BAŞKAN DİNÇER; ‘’HALKIMIZIN SAĞLIĞI BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZDİR’’

Aksaray Belediyesi; şehre temiz, nezih ve ferah bir görünüm kazandırmak adına cadde, sokak, meydan ve çöp konteynerlerini düzenli olarak yıkayarak dezenfekte ediyor.

Şehir genelinde 48 mahallede bulunan 7 Bin 500 adet çöp konteyneri düzenli olarak özel yıkama aracı ile iç yıkamaları yapılıyor. Modern donanımı ile konteynerlerin içini ve dışını temizleyen çevre dostu araç, pis suyu kendi haznesinde barındırarak çevreye kötü koku salgılanmasını engelliyor.

Konteynerlerin temizliğinde ayrıca, kesinlikle doğaya zarar vermeyen mikrobiyal bakteri önleyici, kir sökücü ve koku giderici temizlik malzemeleri kullanılıyor. Böylece konteynerlerin temizliği yerinde, hızlı, ekonomik ve etkin bir biçimde sağlanırken, görüntü kirliliği, kötü koku, larva ve sinek oluşumunun da önüne geçilmiş oluyor.

Yıkama çalışmalarını düzenli olarak gerçekleştiren Belediye ekipleri, çöp konteynerlerine estetik bir görünüm kazandırılması adına kendi atölyelerinde ürettiği çim çit giydirmelerine de devam ediyor. Ayrıca konteynerlerin üzerinde yapılan görsel süslemelerde vatandaşlar tarafından takdir ile karşılanıyor.

Şehir genelinde yürütülen temizlik çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer vatandaşlara hijyenik ortamlar sunmak için çalıştıklarını belirtti. Başkan Dinçer açıklamalarının devamında halkın sağlığının her şeyin üzerinde olduğunun vurgusunu yaptı.