BELEDİYE ZABITA EKİPLERİ DİLENCİLERE YÖNELİK DENETİM YAPTI

Aksaray Belediyesi zabıta ekipleri kentin merkezi noktaları ve cami önlerinde vatandaşların duygularını sömürerek dilencilik yapanlara karşı kapsamlı bir çalışma yaptı.

Özellikle yaya trafiğinin yoğun olduğu noktalarda denetimlerini artıran ekipler, haksız kazanç sağlayan kişiler hakkında kabahatler kanunu kapsamında cezai işlem uyguladı.

Aksaray Belediyesinden yapılan açıklamada kaldırım işgalleri, seyyar satıcılar ve dilencilere yönelik operasyonların periyodik olarak devam edeceği belirtildi.

Dilenmenin Kabahatler Kanunu kapsamında suç olduğunu ve bununla ilgili işlem uygulandığını belirten yetkililer, gelen şikâyetler doğrultusunda dilencilik yapan kişilere yönelik denetimlerin arttırıldığı söyledi.

Açıklamanın devamında şu görüşlere yer verildi. “Her geçen gün büyüyen şehrimizde nüfus artışıyla beraber olarak dilenci sayısı da artış göstermektedir. Büyük çoğunluğu il dışından gelen duygu istismarcılarına karşı mücadelemiz bundan sonraki süreçte de kararlı bir şekilde devam edecektir” denildi.