YOĞUN YAĞIŞLARDA OLUMSUZLUKLARIN ÖNÜNE GÜÇLENDİRİLMİŞ ALTYAPI İLE GEÇİLDİ

BAŞKAN DİNÇER; ‘’YAĞIŞLARDAN KAYNAKLI ŞİKAYETLERİ EN AZA İNDİRGEDİK’’

Son yıllarda en yağışlı ilkbahar ve yaz aylarının yaşandığı Aksaray’da altyapıda yapılan güçlendirme sayesinde kent genelinde ciddi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in göreve gelmesi ile başlayan altyapı seferberliği neticesinde şehir genelinde kanalizasyon hattı, yağmur suyu şebeke hattı, içme suyu şebeke hattı gibi eksiklikler giderilmeye yönelik kapsamlı çalışmalar başlatılmıştı.

Aksaray Belediyesi’nin son 4 yılda yaptığı altyapı atağı ile 180 kilometre içme suyu, 80 kilometre asbest ,39 kilometre kanalizasyon, 20 kilometre yağmur suyu hattı yapılmıştı. Genellikle ana arterlerde zorlu trafik şartlarına rağmen yapılan altyapı çalışmaları ile su kesintilerinin, kayıp kaçakların, su birikintilerinin, taşkınların ve tıkanıklıklar sebebi ile şehre yakışmayacak görüntülerin önüne geçilmiş olundu. Şehir genelinde yağışların ardından vatandaşlardan gelen şikayetler büyük oranda azaldı.

Eksiklikleri giderilerek güçlendirilen altyapı ile şehre yakışmayacak olumsuzlukların önüne geçildiğini belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Altyapı, bir şehrin planlı büyümesi için olmazsa olmazlardan biridir. Şehrimizin sağlıklı ve güvenli altyapıya kavuşması için gece gündüz demeden gayretle çalışmalar yürüttük. Altyapıda yaptığımız yenileme çalışmaları ile hedeflerimize büyük oranda yaklaştık.  Şehrimizin birçok noktasında yürüttüğümüz çalışmalarda kentin ihtiyaçları ve vatandaşlarımızın beklentileri doğrultusunda çalışmalar gerçekleştirdik. Altyapıya ciddi oranlarda kaynak ayırdık ve yatırımlarımızı bu minvalde sürdürüyoruz. Altyapı yatırımlarımızın önemi son günlerde daha çok açığa çıktı” şeklinde konuştu.