KEMAL BABA TÜRBESİ RESTORE EDİLİYOR

BAŞKAN DİNÇER “KÜLTÜREL MİRASIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ”

Aksaray Belediyesinin kültürel mirasımızın kadim unsurlarından biri olan türbeler için başlattığı bakım ve onarım faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor.

Aksaray genelinde bulunan birçok tarihi yapıyı restore eden Aksaray Belediyesi son olarak Kemal Baba Türbesinde restorasyon çalışması başlattı.

Evliya Çelebinin seyahatnamesinde de bahsettiği Kemal Baba türbesi Hacı Hasanlı Mahallesinde yer alıyor.

Restorasyon çalışmaları hakkında konuşan Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer şunları söyledi; “Uzun tarihi geçmişi ve zengin kültürel dokunun en çok hissedildiği şehirlerden biri olan Aksaray’da hemen her mahallemizde bulunan kültürel miraslarımıza sahip çıkarak çevre düzenlemesi, bakım, onarım, proje ve restorasyon çalışmalarına devam ediyoruz.

Manevi iklimin yoğun olarak yaşandığı şehirlerden biri olan Aksaray’da bizlere ecdadımızdan kalan bu kültürel mirasa sahip çıkmak ve bu mirası gelecek nesillere ulaştırmak.” dedi

Belediye Başkanı Dinçer, kent genelinde geçmişe ışık tutan Osmanlı, Selçuklu ve çeşitli medeniyetlerin izlerini taşıyan tarihi yapılarla ilgili kapsamlı bir çalışma yürütüldüğünün de altını çizdi.