NOHUT TARLALARI YEŞİLE BÜRÜNDÜ

BAŞKAN DİNÇER; ‘’ŞEHRİMİZİN TÜM POTANSİYELLERİNİ VATANDAŞLARIMIZ İÇİN KULLANIYORUZ’’

Aksaray Belediyesi tarafından geçtiğimiz haftalarda ekimi yapılan nohut tarlalarında kartpostallık görüntüler oluştu.

Aksaray Belediyesi'nin geçen yıl başlattığı ve atıl arazilerin üretime kazandırıldığı 500 dekarlık tarım alanında arpa üretimi yapılmıştı. Belediyeye ait tarım arazilerinden üretilen 75 ton arpa, buğday ile değiştirildi. Elde edilen buğdaylar fabrika ortamında una dönüştürülmüştü. Üreten belediyecilik anlayışı ve sosyal belediyeciliğin buluşturulduğu proje ile ihtiyaç sahibi 700 ailenin bir yıllık un ihtiyacı karşılanmış oldu.

Belediye ekipleri bu yıl da arpa ekimi yaptığı arazilere münavebeli ürün olarak nohut ekimi yaptı.  Belediye ekipleri, traktör ve tarım ekipmanları yardımı ile ekime hazır hale getirdiği tarlaların ihtiyacı olan gübrelemeleri yaptıktan sonra tohumu toprakla buluşturdu.

Aksaraylı üreticilerin de yüzünü güldüren ilkbahar yağışları ile Aksaray Belediyesi’ne ait tarım arazilerinde de bereketini hissettirdi. Yeterli yağışı alan nohut tarlaları yeşile büründü. İhtiyaç sahibi ailelerin kışlık nohut ihtiyacının karşılanabileceği nohut tarlalarında gerekli bakımlar Belediye ekiplerince yapılıyor.

Şehrin potansiyellerini vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için kullandıklarını belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Şehrimiz zengin tarım arazileri sayesinde ülkemize katma değer oluşturuyor. Bizlerde bu değerleri ön plana çıkartmak için tüm imkanları değerlendiriyoruz. Göreve geldiğimizde atıl olarak bulunan tarım arazilerine arpa ekimi yaptık. Arpa üretiminden elde ettiğimiz geliri una dönüştürerek ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırdık. Aynı arazilere bu yıl da nohut ekimi yaptık. Havaların ısınması ve ilkbahar yağışlarının ardından tarlalarımız yeşile büründü. Tüm tarım projelerimizde olduğu gibi nohut tarlalarımızın da bakımını yapıyoruz ‘’ dedi.