SERALARDA YETİŞTİRİLEN FİDELER ŞEHRİN PARK VE BAHÇELERİNİ SÜSLEYECEK

Aksaray Belediyesi, kendi seralarında ürettiği çiçek ve süs bitkisi fideleri ile şehrin park ve bahçelerini süslemeye hazırlanıyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in göreve gelmesi ile birlikte başlatılan üreten belediyecilik projeleri kapsamında seralar kurulmuştu. Belediyeye ait seralarda tohumdan fideler çelikten fidanlar elde edilmesi ile peyzaj çalışmalarında önemli başarılar elde edildi.

Seralardan elde edilen verimlerle park ve bahçelerde kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan fide ve fidanların maliyeti düşürüldü. Bu uygulama ile belediyeye hem ekonomik yönden kazanç sağladı hem de fidelerin parklarda ve bahçelerde daha uzun ömürlü olduğu saptandı.

Aksaray’ın iklim ve toprak yapısına uygun bitkilerin yetiştirildiği seralarda çeşitli türlerden binlerce kışlık ve yazlık çiçek türü fide olarak yetiştirildi. Belediye ekipleri, özenle yetiştirilen fidelerin toprakla buluşturulması için hazırlık yapıyor.