BAŞKAN DİNÇER, AÇILIŞA HAZIRLANAN BEDRİYE MEDRESESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

BAŞKAN DİNÇER; ‘’MEDRESEMİZ TOPLUMUN HER KESİMİNE HİTAP EDECEK’’

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yapımı tamamlanarak açılışa hazırlanan Bedriye Medresesinde incelemelerde bulundu.

Aksaray’da tarihi yapıları koruma altına alan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Kalanlar Köprüsü, Kılıçarslan Türbe ve Köşkü, Melik Mahmut Gazi Hangahı, II. Kılıçlarsan Hamamı, Pir Ali Sultan, Hashas Baba ve Hamza Baba Türbelerinden sonra Bedriye Medresesi’nde de başlattığı restorasyon çalışmalarını tamamladı.

Açılışa hazır hale getirilen Bedriye Medresesinde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, tarihi süreçler içerisinde eğitim merkezi, fetvahane gibi amaçlarla kullanılan Bedriye Medresesinde restorasyonlarının tamamlandığını söyledi. Başkan Dinçer, Bedriye Medresesinin toplumun her kesiminden vatandaşa hitap edecek biçimde dizayn edildiğini duyurdu.

Bedriye Medresesinde verilecek hizmetlerle ilgi açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Taşpazar Mahallesinde bulunan Anadolu Selçuklu Sultanı I. Gıyaseddin Keyhüsrev döneminde inşa edildiği tahmin edilen Osmanlı döneminin önemli ilim merkezleri arasında yer alan ve günümüzde Kadıoğlu Medresesi olarak anılan Bedriye Medresesi restore çalışmalarını tamamladık.

Aslına uygun olarak hayata geçirdiğimiz Medresemizin içerisinde gençlerin severek kullandığı Kitap Kafe alanı bulunuyor. Restoran hizmetlerinin de verileceği medresemizde bireysel çalışma odaları ve dinlenme alanları bulunuyor. Ayrıca doğal taşların sergileneceği iki farklı sergi salonumuza da vatandaşlarımızın yoğun ilgi göstereceğini düşünüyoruz. Bu projemiz ile şehrimize bir sosyal ve kültür tesisini daha kazandırmış olduk. Şehrimiz için hayırlı olsun. ‘’ Dedi.