HAMİDİYE KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANINDA 75. BİNANIN YIKIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BAŞKAN DİNÇER; ‘’ŞEHRİN EN PRESTİJLİ YAŞAM ALANINI HAYATA GEÇİRİYORUZ’’

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in vizyon projelerinden olan Hamidiye Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesinde 75. Binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Şehrin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Hamidiye Mahallesinde plansız yapılaşmalar ve halkın can ve mal güvenliği için tehlike arz eden binaların olması sebebi ile Kentsel dönüşüm zaruret haline gelmişti.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’de göreve gelmesi ile birlikte daha önceden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile birlikte incelemelerde bulunarak üzerinde çalıştığı Hamidiye Mahallesi Kentsel dönüşüm projesini kamuoyuna duyurmuştu. Mahalle sakinlerinin de görüşleri alınarak hazırlanan projenin hayata geçmesi için yıkım çalışmaları başlamıştı.

Vatandaşlara depreme dayanıklı modern ve kullanışlı yaşam alanı sunmak için başlatılan yıkım ve enkaz temizleme çalışmalarında 75. yapının yıkımı gerçekleştirilerek sona yaklaşıldı. Hamidiye Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesinde yapılan yıkımlar ve enkaz temizleme çalışmaları neticesinde Çarşı merkezi ile Kalealtı caddesi birleştirilmiş olundu.

Yıkımı yapılan binaların enkazları çevrede bulunan esnaflara görüntü ve gürültü kirliliği yaşatılmadan tahliye edildi. Proje alanında büyük bir kısım temel atma ve inşaat çalışmalarının başlatılması için hazır hale getirildi. Toplamda 80 yapının yıkılacağı Kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmalarının başlatılması için geri sayım başladı.

Kentsel dönüşüm projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, 25 metrelik yeni bulvarı, depreme dayanıklı binaları, iş merkezleri, katlı otoparkı ve sosyal donatı alanları ile vatandaşlara yeni bir yaşam merkezi hazırladıklarını söyledi.